Αντίθετος στο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Άμμου ο Δ. Βέροιας

Κανέναν ουσιαστικό λόγο δεν βλέπει ο Δήμαρχος Βέροιας για το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου της Άμμου, όπως ανέφερε στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2023. 

Μάλιστα, ο Κώστας Βοργιαζίδης σημείωσε ότι υπάρχει αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα, καθώς δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος για το δημόσιο, αλλά και επειδή οι αίθουσες στο σχολείο της Άμμου είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με την αίθουσα που προορίζεται για διδασκαλία στο δημοτικό σχολείο Ασωμάτων.

 Ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε ότι μόλις ανοίξει η Βουλή θα τεθεί και πάλι το θέμα στου βουλευτές, με την ελπίδα να ανακληθεί η απόφαση. 

Την αρνητική γνώμη για το κλείσιμο του σχολείου μετέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Άμμου - Αγ. Βαρβάρας - Ασωμάτων, Αθανάσιος Γαλάνης, ενώ  ο πρόεδρος της Κοινότητας Άμμου Γεώργιος Σίτας μετέφερε την αντίθεση των κατοίκων του χωριού στην απόφαση αυτή. 

Μάλιστα, ο κ. Σίτας σε πρόσφατη δήλωση - καταγγελία του, ανέφερε τα εξής:

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της 6-2-2023 μας γνωστοποιήθηκε και οφείλουμε να σας ενημερώσουμε , ότι παρ΄ όλες τις αντιρρήσεις των κατοίκων του χωριού Άμμος του Δήμου Βέροιας , το Δημοτικό μας Σχολείο, δυστυχώς κλείνει οριστικά και οι μαθητές του χωριού, καλούνται από τη νέα σχολική χρονιά που η έναρξη της πλησιάζει εντός λίγων ημερών , να μεταφερθούν στο "σχολείο" στα Ασώματα Βέροιας, σε ένα υπόγειο κτήριο δίχως παράθυρα και με πολύ υγρασία.

Καταγγέλλω την αδιάφορη στάση των τριών κυβερνητικών βουλευτών που δεν μπόρεσαν να παρέμβουν και να αλλάξουν την παραπάνω απόφαση. 

Άραγε, οι συγκεκριμένοι κύριοι, θα πήγαιναν τα δικά τους παιδιά σε ένα τέτοιο "σχολείο".

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άμμου του Δήμου Βέροιας

Σίτας Γιώργος

Φωτογραφίες από τα σχολεία Άμμου και Ασωμάτων 

 Δ.Σ. Άμμου 


 Δ.Σ. Ασωμάτων

Αθανάσιος Γαλάνης

Γεώργιος Σίτας

Μέλη Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο