Τι... πορεία πρέπει να έχει η ζωή σου τελικά; (editorial στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria")

Η   ζωή σε κύκλους ή μια ευθεία; Ακούγονται και τα δύο τόσο… προκαθορισμένα και – ίσως – ανιαρά. Όσο όμορφη και να είναι μία διαδρομή, όταν ξέρεις την αρχή και το τέλος της, χάνει από ένα σημείο και μετά το… απρόσμενο που προσδίδει ενδιαφέρον σε ένα ταξίδι. Από την άλλη, όσο εύκολη και αν είναι μία ευθεία διαδρομή, καταντάει αφόρητα βαρετή, διότι μπορεί να μην ξέρεις το τέλος, αλλά ζεις μία επίπεδη και… άνοστη πορεία. 

Για αυτό και ούτε κύκλος (εκ του «ένας κύκλος κλείνει»), ούτε ευθεία! Η ζωή έχει ενδιαφέρον όταν δεν έχει… σχήματα και γραμμές! Μπορεί να κάνεις οκταράκια, τρίγωνα, τετράγωνα, να ακολουθείς τεθλασμένη πορεία και, γενικώς, να μην ακολουθείς κανένα μοτίβο. Αυτά βεβαίως είναι και λίγο… γούστα! Άλλοι αρέσκονται στην περιπέτεια και το άγνωστο, άλλοι στην σταθερότητα και την σιγουριά, έστω και αν δεν έχουν «αλατοπίπερο» στην ζωή τους. 

Ωστόσο, από το… θέλω μέχρι την πράξη, υπάρχει μεγάλη απόσταση! Μια περιπετειώδεις ζωή, γεμάτη εμπειρίες, με ενδιαφέρουσα δουλειά, καλά οικονομικά, μοναδικές στιγμές, φαντάζει κάπως ουτοπικό. Αλλά, ξέρετε κάτι, δεν υπάρχει «οδηγός» για αυτή τη ζωή! Μπορεί να είσαι στο κτήμα και να αισθάνεσαι υπέροχα με τον μπαξέ σου και μπορεί να έχεις φτάσει στην Γη του Πυρός και να μην νοιώθεις τίποτα! 

Το στοίχημα, λοιπόν, είναι να σχηματίσουμε στη ζωή μας το δικό μας «σχήμα». Όπως εμείς θέλουμε, όπως μας αρέσει και μας ταιριάζει. Και όταν έρθει η ώρα να κάνεις… λογαριασμό με τη ζωή σου, να κοιτάξεις την μεγάλη εικόνα και να πεις: «Ναι ρε φίλε, έζησα όπως το ήθελα!» 

(editorial στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, φύλλο 65)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο