Κ. Βοργιαζίδης: Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά με την τοπική αυτοδιοίκηση

Παραπάνω προσοχή και συνδρομή από την Κυβέρνηση προσδοκά ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, όπως ανέφερε κατά την προ ημερήσιας διάταξής συζήτηση του Δημοτικού Συμβούλιου το απόγευμα της Δευτέρας (10/7/2023). 

Όπως σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης, είναι καιρός μετά από τόσα χρόνια οικονομική καθόδου να δει η κυβέρνηση της Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς η κρατικές χρηματοδοτήσεις κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. "Αφού είμαστε σε αναπτυξιακή τροχιά και περιμένουμε την αναβάθμιση της επενδυτικής βαθμίδας, περιμένουμε να σκύψει η κυβέρνηση στο θέμα". Ο κ. Βοργιαζίδης απαρίθμησε μια σειρά οικονομικών εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους Δήμους, οφειλές που δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων. 

Από την πλευρά της η επικεφαλής της συνεργαζόμενης παράταξης στην διοίκηση του Δ. Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιλυθούν τα ζητήματα αυτά, τονίζοντας ότι ο νέος Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, που ήταν μέχρι πρότινος Δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θα αποτελεί έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των ΟΤΑ και της κεντρικής διοίκησης, μαζί με τον βορειοελλαδίτη νέο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο