Η Εύηχη Πόλη της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας (πλην Λακεδαιμονίων), το τέλος των ψευδαισθήσεων και η επιστροφή στην κανονικότητα (άποψη)

ΑΠΟΨΗ: Η φετινή Εύηχη Πόλη ήταν ένας κύκλος δέκα έξι εκδηλώσεων μουσικής απλωμένων σε οκτώ τοποθεσίες στην πόλη της Βέροιας (έως και το Πολυκεντρικό Μουσείο της Βεργίνας) και περιλάμβανε πολλά είδη μουσικής όπως κλασική, ρεμπέτικη, λαϊκή, τζάζ, μπαρόκ, φολκλόρ, έθνικ, δημοτική, χιπ-χοπ και άλλα είδη.

Ταυτόχρονα δόθηκε στη δημοσιότητα και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του θεάτρου στο Άλσος Παπάγου, του κινητού μουσικού περίπτερου, του θερινού σινεμά και των προβολών ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ένα σύνολο άνω των πενήντα εκδηλώσεων που τελειώνουν στα μέσα του Σεπτέμβρη. Εκδηλώσεις που θα κρατήσουν παρέα τους συμπολίτες μας όλο το καλοκαίρι.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν και θα υλοποιηθούν από το προσωπικό της Κ.Ε.Π.Α. σε συνεργασία με τους συνεργάτες της που είναι οι καλλιτέχνες, οι προμηθευτές, οι πιστωτές και πολλοί άλλοι. Ιδιαίτερα σημαντική βοήθεια έδωσε, δίνει και θα δώσει το λίγο προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όταν υπάρχει ειλικρινής διάθεση για συνεργασία, υπάρχουν καλά αποτελέσματα. Πράγμα που δεν γίνονταν στο πρόσφατο παρελθόν.

Το προσωπικό της ΚΕΠΑ φέτος είναι μειωμένο σε σχέση με πέρσι κατά δύο άτομα(μία συνταξιοδότηση και μία μετάταξη), ενώ στην υλοποίηση των εκδηλώσεων της Εύηχης Πόλης μετράμε και απώλειες λόγω ασθένειας. Παρόλα αυτά οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν οι επόμενες(?), γιατί υπήρχε πνεύμα ομοψυχίας, υπευθυνότητας και λειτουργία ομάδας-συνόλου και όχι προσπάθεια να οικειοποιηθεί ένας την προσπάθεια πολλών. Όμως η πραγματοποίηση εκδηλώσεων μεγάλου βεληνεκούς, δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς ενίσχυση του προσωπικού.

Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν να μην συνδράμουν τους συναδέλφους τους από καιρό, να απουσιάσουν, ακολουθώντας παρελκυστική τακτική και έχοντας στο νου τους να αποδείξουν ότι είναι αναντικατάστατοι. Βοηθούν εκδηλώσεις τρίτων  κρυπτόμενοι σε γήπεδα και αλάνες.  Θα γραφτούν στην ιστορία της επιχείρησης με μελανά γράμματα και θα τους θυμούνται τηρουμένων των αναλογιών με την φράση «πλην Λακεδαιμονίων».  Πρέπει δε να γνωρίζουν ότι η φύση απεχθάνεται το κενό και συνήθως το καλύπτει.

Οι παραπάνω στηρίχθηκαν και στηρίζονται και σε θεσμικούς παράγοντες, γιατί μόνο έτσι μπορούν να προβάλλουν το αναντίστοιχο με την αξία τους εγώ τους. Κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες κατάλαβαν έγκαιρα την πλάνη τους  αλλά για τους υπόλοιπους παράγοντες ή μη, δυστυχώς ήρθε το τέλος της ψευδαίσθησης, της δήθεν μοναδικότητας κάποιων και του Αρμαγεδώνα στον πολιτισμό της πόλης(αν αυτοί έλειπαν) τον οποίο μόνο αυτοί ήξεραν να υπηρετούν.

Ήδη προσπαθούμε να εντοπίσουμε τις φετινές ατέλειες, παραλείψεις της Εύηχης Πόλης για να είναι πληρέστερη του χρόνου.

Δημήτριος Κων/νου Ταρατσίδης

Εργαζόμενος ΚΕΠΑ

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 2 Ιουλίου 2023, φύλλο 65)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο