ex-Αιρετικά: Η σφαγή του... σταυρού στις δημοτικές εκλογές!

🚨 Μέρες… βαθέος θέρους διανύουμε κυρία μου, με την διάθεση να παλεύει μεταξύ του summer mood και του… άντε, πότε θα πάρω άδεια! 

🚩 Για αυτούς που θα πάρουν άδεια δηλαδή και αυτούς που θα μπορέσουν να κάνουν και κάτι στην άδειά τους. Για τους υπόλοιπους, έχει απλά… ζέστη, δυστυχώς. 

🚩 Παρά τις πρώτες έντονα ζεστές θερινές ημέρες (και μάλιστα αναμένουμε και μακρόσυρτο καύσωνα) έχουμε ακόμα καιρό για να κλείσουμε με τα πολιτικά! 

🚩 Η κυβέρνηση μόλις το Σάββατο (8/7) πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης και αρχίζει την νέα της πορεία, ίδιες ημέρες με το 2019, ενώ και στα δημοτικά δεν φαίνεται ότι θα πάνε πολλοί από νωρίς διακοπές, καθώς μέχρι τις 20 Ιουλίου (πάνω κάτω) αναμένονται νέες… εξελίξεις

🚨 Για το τι θα κάνουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βέροιας Χαλκίδης και Κορωνάς υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ στο παρόν φύλλο. Αλλά αξίζει να σχολιαστεί και ο αγώνας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων…

🚩 Τα δεδομένα είναι διαφορετικά σε αυτές τις εκλογές βλέπετε! 

🚩 Θα ψηφίζουμε 4 άτομα, ανεξάρτητα αν ανήκουμε στην Δημοτική Ενότητα Βέροιας ή σε μία από τις υπόλοιπες. Αλλά θα υπάρχει εκλογή αναλογική, όπως στο παρελθόν. 

🚩 Και έχουμε μείωση στους 35 από 41 εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους βεβαίως. 

🚩 Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ο πρώτος συνδυασμός θα εκλέξει 21 Δημοτικούς Συμβούλους, εκ των οποίων οι 15 θα είναι από την Δ.Ε. Βέροιας και οι υπόλοιποι 6 από τις υπόλοιπες Δ.Ε. 

🚩 Οι παρατάξεις τις μειοψηφίας θα μοιραστούν 14 έδρες συνολικά, εκ των οποίων μία για κάθε παράταξη θα την καταλαμβάνει ο επικεφαλής!

🚨 Να στο πω απλά κυρία μου και κύριε; Σφαγή θα γίνει! Περισσότερες μάχες θα δοθούν μεταξύ των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, παρά μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων! 

🚩 Πολλοί ήδη εκλεγμένοι τρέμουν για την θέση τους και πολλοί νεοεισερχόμενοι παίζουν τα ρέστα τους για την πολυπόθητη είσοδο. 

🚩 Μεταξύ μας τώρα – και παρακαλώ να μην βγει παραέξω – ποντάρω ότι αυτές οι εκλογές θα είναι οι αντισυναδελφικές από πολλούς, καθώς για μία ψήφο μπορεί να δούμε να χάνονται έδρες…

🚩 Συνεπώς, οι σκέψεις περί… συνεργασιών μεταξύ δημοτικών συμβούλων ή από αφέλεια γίνονται ή εκ του πονηρού! 

🚩 Σε κάθε περίπτωση, σιγά – σιγά αρχίζουν να ξεχωρίζουν κάποια πρόσωπα από αυτά που ανακοινώθηκαν (από τον Βοργιαζίδη, διότι από τους άλλους συνδυασμούς δεν έχουμε ακόμα κινητικότητα).

🚨 Απέμειναν ακριβώς 3 μήνες μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, που θα πάμε να ψηφίσουμε! 

🚩 Γεροί να’ μαστε, να τα σχολιάζουμε όλα!  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο