ex-Αιρετικά: Εν μέσω... κάψας καιρικής και πολιτικής!

🚨 Ακόμα μία εβδομάδα πέρασε στην… υπερβόρια Αφρική, γνωστή και ως Ελλάδα. Ναι, δεν είναι πρώτη φορά που κάνει ζέστες κυρία μου, αλλά οκ, τόσο… σερί καύσωνα δεν το έχουμε συνηθίσει. Και, το πιο ωραίο, έπεται και συνέχεια!  

🚩 Να δεις που τον χειμώνα θα έχει βαθμούς υπό του μηδενός και θα λέμε «δεν πειράζει, να ισοσκελίσουμε λίγο το ισοζύγια κάψας – ψοφόκρυου». 

🚩 Και ενώ ο τόπος «ψήνεται», οι αγρότες μας είναι στο πικ της σεζόν. 

🚨 Και «βασιλιάς» της κάψας είναι – διαχρονικά – το ροδάκινο! Ειδικά άμα έχεις και επιτραπέζιο και πήρε να σου «ανάβει», είναι… όνειρο! 

🚩 Τουλάχιστον έτσι τα θυμάμαι και τα έζησα εγώ στα εφηβικά μου χρόνια (στη φωτο ένα πιο πρόσφατο guest μου σε χωράφι). Ίσως αυτό εξηγεί γιατί ποτέ κανείς από την οικογένειά μου δεν ξαναφύτεψε ροδάκινο ούτε για… καλλωπιστικό φυτό!

🚩Τουλάχιστον έτσι τα θυμάμαι και τα έζησα εγώ στα εφηβικά μου χρόνια. Ίσως αυτό εξηγεί γιατί ποτέ κανείς από την οικογένειά μου δεν ξαναφύτεψε ροδάκινο ούτε για… καλλωπιστικό φυτό!

🚩 Τιμή και δόξα, λοιπόν, στην ελληνική αγροτιά και ας ελπίσουμε να εισακουστούν τα αιτήματά τους για αξιοπρεπείς τιμές… Διότι στην καμπούρα τους χρόνια τώρα κάποιοι κερδοσκοπούν ή ψηφοθηρούν! 

🚨 Παρά το καθεστώς γενικής… κάψας (καύσωνα, για τους πιο… λόγιους), δεν παύουν και οι πολιτικές… θερμές ενέργειες. 

🚩 Την εβδομάδα που πέρασε (στις 19/7) το ΚΚΕ παρουσίασε ένα ψηφοδέλτιο με ιδιαίτερη δυναμική και επικεφαλής τον Παναγιώτη Χατζησάββα. Ο πάντα μαχητικός (στην πολιτική και στο επάγγελμα) Γιώργος Μελιόπουλος έκανε δύο θητείες και, κατά την πάγια τακτική του κόμματος, αποχωρεί από την θέση του επικεφαλής (παραμένει ωστόσο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος). 

🚩 Παρουσίαση υποψηφίων έκανε όμως και ο Θεόφιλος Κορωνάς, ο οποίος θέλησε να εκμεταλλευτεί τα σύγχρονα Μέσα και έτσι δεν έκανε την γνωστή διαδικασία (πασαρέλα), αλλά τους ανακοινώνει μέσω fb. Αγάλι – αγάλι βέβαια, όπως έτσι αργά (λένε δικοί του «και μεθοδικά») από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δ. Βέροιας. 

🚩 Την Δευτέρα 24 Ιουλίου, στις 21.00 στην «Ελιά» είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση του Μιχάλη Χαλκίδη για ανακοίνωση νέων υποψηφίων. Ωστόσο, έχουν «οργιάσει» φήμες που λένε ότι αντί για ανακοίνωση υποψηφίων θα κάνει ανακοίνωση «θα τα βροντήξω όλα κάτω και θα φύγω». 

🚩 Δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι όχι. Είναι τόσο... κοντός ο ψαλμός που θα δούμε αν όντως όσα ακούγονται είναι ανυπόστατες και κακεντρεχείς φήμες ή έχουν κάποια δόση αλήθειας. 

🚩 Και αφού δούμε τις εξελίξεις με τον Μιχ. Χαλκίδη, θα μπορέσουμε να κάνουμε και μία αναφορά στην περίπτωση του Παύλου Παυλίδη…

🚨 Εν μέσω... θέρους θα έχουμε στην Ημαθία - όπως μαθαίνω - και περιοδείες υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ...

🚩 Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν το τέλος Ιουλίου αναμένεται να δεχτούμε επίσκεψη της Έφης Αχτσιόγλου

🚩 Δεν είναι καιρός για μεγάλες προεκλογικές (και μάλιστα εσωκομματικές) συγκεντρώσεις, αλλά πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα στελέχη του κόμματος οι υποψήφιοι, οπότε... ας είναι και κατακαλόκαιρο!

🚩 Ειδικά για την Έφη Αχτσιόγλου, υπάρχει ήδη ενεργό... υποστηρικτικό κλίμα, οπότε και η επιλογή να είναι η Ημαθία ανάμεσα στους πρώτους σταθμούς της περιοδείας της μάλλον δεν είναι τυχαία. 

🚨 Περισσότερα και αναλυτικότερα, τουλάχιστον μέσα από την παρούσα στήλη, μετά της Παναγίας… 

🚩 Μέχρι τότε, μιας που και εφημερίδα μας θα κάνει διακοπές, ευχόμαστε καλή ξεκούραση για όσους φύγουν και… καλό αγώνα για τους υπόλοιπους! 

🚨 Καλά ξεμπερδέματα με τον καύσωνα να πούμε και, όσοι πάτε διακοπές, καλή ξεκούραση… 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" - Κυριακή 23/7/2023, φύλλο 68)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο