Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ένοχοι κρίθηκαν οι δώδεκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε απόλυτη ησυχία και απήγγειλε τις κατηγορίες ξεχωριστά για τον κάθε έναν κατηγορούμενο, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι. 

Το δικαστήριο διέκοψε ενόψει των ελαφρυντικών ενώ στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση με ύβρεις κατά των κατηγορούμενων και συνθήματα «δολοφόνοι, δολοφόνοι».

Η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο -το ίδιο και οι κατηγορίες για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας-. Επτά από τους κατηγορούμενους κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι ως αυτουργοί και πέντε ως συνεργοί (για την ανθρωποκτονία). 

Αναλυτικά:

Ο 10ος κατηγορούμενος κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Α.Β. και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Δ.Κ. Ακόμα, ομόφωνα ένοχοι για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά, κατοχή αντικειμένου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος κηρύχθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Α.Β. και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Δ.Κ. Ακόμα, ομόφωνα ένοχοι για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά, κατοχή αντικειμένου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. 

Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος, 12ος κηρύχθηκαν ομόφωνα ένοχοι για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Άλκη Καμπανού, για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Α.Β. και ένοχοι κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Δ.Κ. Ακόμα, ομόφωνα ένοχοι για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά, κατοχή αντικειμένου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και κατά περίπτωση παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αναφορικά με την πλειοψηφία που προέκυψε επί της ενοχής για την απόπειρα και τη συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του Δ.Κ., μειοψήφισαν οι δύο τακτικές δικαστές, θεωρώντας πως η κατηγορία έπρεπε να μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Πηγή: voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο