Ένα βήμα πριν την "κατάσταση συναγερμού" και η Ημαθία - Απαγορεύεται η κυκλοφορία στα δάση

 

"Εκρηκτικό μείγμα" καύσωνα και αέρα αναμένεται για σήμερα, Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, σε πολλές περιοχές της χώρας, για αυτό και για πρώτη φορά φέτος πολλές περιοχές έχουν τεθεί στην ανώτατη κατηγορία κινδύνου, σε "κατάσταση συναγερμού". 

Στην Ημαθία, η κατηγορία κινδύνου είναι "πολύ υψηλή" (μια κάτω από το "κόκκινο") στα όρια του Δασαρχείου Βέροιας (περιλαμβάνει τους Δ. Βέροιας και Αλεξάνδρειας), ενώ "υψηλή" είναι η επικινδυνότητα στα όρια του Δασαρχείου Νάουσας. 

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, κατόπιν εισηγήσεων από την αρμόδια επιτροπή πολιτικής προστασίας, έχει τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε κάθε δασική περιοχή της Ημαθίας, με μόνη εξαίρεση το Άλσος Αγ. Νικολάου Νάουσας. Για την προστασία των δασών, γίνονται συνεχώς περιπολίες από υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών και εθελοντών.

Επιπλέον, είναι περιττό να πούμε πως απαγορεύεται κάθε είδους δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων, ενώ όποιος εντοπίσει τον παραμικρό κίνδυνο πυρκαγιάς πρέπει να καλέσει άμεσα το 199. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο