Έφη Αχτσιόγλου: Το όραμά της για τον "ΣΥΡΙΖΑ των καιρών μας" ξεδίπλωσε στη Βέροια η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (φωτο - βίντεο)

Στη Βέροια μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2023 η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Β. Ελλάδα για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η Έφη Αχτσιόγλου ξεκινώντας την ομιλία της σημείωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα οικεία στη Βέροια, λόγω της γειτνίασης της πόλης με τα Γιαννιτσά, όπου μεγάλωσε και αναφέρθηκε στην ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος, με αφορμή και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. 

Μιλώντας για το ουσιαστικό επίδικο των εσωκομματικών εκλογών, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι το σημαντικό είναι "να κατανοήσουμε τις ανάγκες και να απαντήσουμε συγκεκριμένα σε αυτό". Κατά την κα  Αυτό είναι το σημαντικό και όχι οι ταμπέλες για στροφή στο "κέντρο" ή προς την "αριστερά", όπως τόνισε. "Χρειαζόμαστε  μια πολιτική θέση που θα είναι λαϊκά κατανοητή και πολιτικά αναγκαία, χωρίς να μας ενδιαφέρει πως αυτή θα χαρακτηριστεί. Η ουσία των πολιτικών μετράει και μόνο αυτή πρέπει να μας απασχολεί. Σαφείς πολιτικές θέσεις, απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα, ξεκάθαρες και επί της ουσίας", σχολίασε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών και τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην ουσία μετά την 21η Μαΐου, η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε ότι "ο κ. Μητσοτάκης έφτιαξε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, υπό τον φόβο των χειρότερων. Οι πολίτες πείσθηκαν, είπαν καλύτερα έτσι, παρά να διεκδικήσω κάτι περισσότερο και να μπλέξω. Αυτό πρέπει να ανατρέψουμε, όχι μόνο καταγγέλλοντας, αλλά μιλώντας θετικά, ουσιαστικά και οραματικά, για να βρουν οι πολίτες την διέξοδο από αυτή την κατάσταση". 

Ωστόσο, η κα Αχτσιόγλου τόνισε, υπό μορφή αυτοκριτικής για την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος, ότι πρέπει να περιγραφεί η εναλλακτική πρόταση με σαφήνεια και να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ένα κόμμα διαμαρτυρίας και μόνο έτσι θα μπορέσουν να εμπνεύσουν τον κόσμο. 

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ήταν ξεκάθαρη ως προς την λειτουργία του κόμματος την επόμενη ημέρα μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου 2023, και έδωσε σαφές στίγμα για τον  τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα "κόμμα των καιρών μας".

Πρώτον, θα πρέπει να υπάρχει παρέμβαση - παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στους επιστημονικούς φορείς, στα επιμελητήρια και γενικά πρέπει να αποκτήσει παρέμβαση εκεί που χτυπά η καρδιά αυτών που θέλουν να εκπροσωπήσουν ως κόμμα. 

Δεύτερον, πρέπει να ενταχθούν ουσιαστικά όλα τα νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, που γράφτηκαν στο κόμμα τον Μάιο του 2022. "Δεν υπάρχουν πια νέοι και παλιοί, είμαστε όλοι χρήσιμοι, πρέπει να φέρουμε την ζωή του ΣΥΡΙΖΑ στη ζωή των μελών μας και όχι να περιμένουμε τα μέλη μας να έρθουν στην δική μας" τόνισε με νόημα η Έφη Αχτσιόγλου. 

Τρίτον, ζήτησε να αφεθούν πίσω οι αυτοαναφορικές επικλήσεις στην διαδρομή και τις αναμνήσεις... "Όλοι έχουμε μια διαδρομή και είναι απολύτων σεβαστή, όμως πλέον πρέπει να συζητάμε για μια κοινή παράδοση και ταυτότητα, του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ", σχολίασε με νόημα η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος και πρόσθεσε: "Να προχωρήσουμε ως μία ενιαία παράταξη, όχι ως ένας κόμμα και κάποιοι άλλοι".  

Τέταρτον, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην τεχνική επιστημονική γνώση για την τεκμηρίωση του τρόπου που θα υλοποιηθούν οι πολιτικές, με στόχο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα των δομών και όχι των προσώπων. 

Πέμπτον, η Έφη Αχτσιόγλου με αυστηρό τόνο σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεν είναι μία λέσχη συζητήσεων, αλλά ένα κόμμα. Δημοκρατικό και με ανοιχτές διαδικασίες, αλλά κόμμα. Και σε κάθε κόμμα χρειάζονται κανόνες που θα ισχύουν για όλους. Άπαξ και παρθεί μια απόφαση, μέσα από δημοκρατικό διάλογο πάντα, όλοι πρέπει να την τηρούν και να την υπερασπίζονται, ώστε να εμπνέεται προς τα έξω η σοβαρότητα και η στιβαρότητα που απαιτούνται για να εμπνέονται οι πολίτες, 

Καταλήγοντας την ομιλίας της η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι, πέρα από τα μικρότερα και τα επιμέρους, δεν πρέπει να ξεχνιέται το μεγάλο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, για μια κοινωνία Ισότητας, Ελευθερίας και Δικαιοσύνης. 

Την υποψήφια πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προλόγισαν οι πρώην βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου, οι υποψήφιοι βουλευτές Αντώνης Μαρκούλης και Βαρβάρα Σαράντη, ενώ εκ μέρους της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ημαθίας καλωσόρισε την υποψ. πρόεδρο, ο αναπλ. Συντονιστής Γρηγόρης Γεωργιάδης, διαβάστηκε επιστολή του Συντονιστή Κώστα Καλδάρα που έλειπε για επαγγελματικούς λόγους στην Κύπρο και τον συντονισμό έκανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΝΕ, Αντώνης Καραγιάννης. 

Δείτε βίντεο (από το Verianet.gr) και φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο