Editorial εφ. "InVeria": Ζωή σύμφωνα με τα δικά σου πρότυπα...

Πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε κάτι απλά επειδή… πρέπει να γίνει! 

Χωρίς απαραίτητα να το θέλουμε, χωρίς να μας γεμίζει, χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός λόγος. Από μία απλή βραδινή έξοδο που καθόλου διάθεση δεν είχαμε να την κάνουμε, μέχρι διακοπές και από την απλή κοινωνική συναναστροφή, μέχρι μια σοβαρή σχέση ή και γάμο. 

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι όμορφα και καλώς γίνονται, υπέροχες βραδιές με φίλους ή διακοπές σε όμορφα μέρη, συναναστροφή με ενδιαφέροντες ανθρώπους και συμβίωση με το «άλλο μας μισό». 

Αρκεί να γίνονται κατόπιν δική μας επιλογής και όχι επειδή «όλοι το κάνουν» ή «δεν μπορούσα να πω όχι».

Η ευτυχία και η γαλήνη βρίσκεται για τον καθένα σε διαφορετικά μέρη. Άλλοι νοιώθουν καλά με τα ξενύχτια, άλλοι απολαμβάνουν ένα ήσυχο ταβερνάκι. Άλλοι προτιμούν παραλίες με κοσμοπλημμύρα και άλλοι ψάχνουν «ησυχαστήρια» χωρίς ψυχή γύρω. 

Για αυτό και δεν πρέπει να νοιώθεις καταπίεση για να κάνεις κάτι απλά επειδή… όλοι έτσι κάνουν. Όχι, δεν είναι για να φανείς αντισυμβατικός, αλλά για να συμβαδίζεις με τα δικά σου «θέλω» και ανάγκες. 

Και αν τύχει να είσαι σε παρέα που αποφασίζει κάτι που εσύ δεν θέλεις (αλλά δεν θέλεις να είσαι και αυτός που θα κάνεις χαλάστρα) φρόντισε να περάσεις με τον δικό σου τρόπο καλά, ακόμα και αν δεν ευνοεί το περιβάλλον. 

Με δυο λόγια, η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζεις σύμφωνα με τα πρότυπα των άλλων. Χάραξε την δική σου πορεία και μη δίνεις σημασία στα «πρέπει», τα «μοδάτα» και «αυτά που κάνουν όλοι». 

Και όταν έρθει η ώρα να κάνεις τον… λογαριασμό, τι θα πεις; Αυτό που φαντάζεστε: «Ναι ρε φίλε, έζησα όπως ήθελα!»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο