Καταγγελίες υποκλοπών: Δύο παραιτήσεις από το περιβάλλον Μητσοτάκη "φουντώνουν" τα εκλογικά σενάρια και πάλι


Δύο απανωτές παραιτήσεις ταράζουν εν μέσω καλοκαιριού το πολιτικό σκηνικό και - σύμφωνα με ορισμένες απόψεις - επαναφέρουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. 

Η πρώτη ήταν του Γενικού Γραμματέα και στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό και η κίνηση αυτή προφανώς έχει ως στόχο την αποσύνδεση των υποκλοπών από την κυβέρνηση, μετά και την πολύ σοβαρή καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα υποκλοπής του τηλεφώνου του.

Το όνομα του κ. Δημητριάδη, είχε εμπλακεί τους τελευταίους μήνες στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, με τον ίδιο να αρνείται κάθε ανάμιξη.

Την Τετάρτη οι Reporters United και η Εφημερίδα των Συντακτών, ανέδειξαν επιχειρηματικές συνδέσεις του κ. Δημητριάδη με τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο. Ο κ. Μπίτζιο υπήρξε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa, της εταιρείας που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator, μέσω του οποίου έγινε η παγίδευση του κινητού του κ. Κουκάκη κι επιχειρήθηκε να παγιδευτεί το κινητό του κ. Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Δημητριάδης αγόρασε την εταιρεία Canalis από τον Κωνσταντίνο Μπαζιώτη, ο οποίος εργαζόταν σε δύο εταιρείες που συνδέονται με τον Φέλιξ Μπίτζιο. Στη συνέχεια, η εταιρεία Canalis είχε κοινή έδρα με τον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ. Να σημειωθεί ακόμα ότι η εταιρεία Ventus ιδιοκτησίας Παναγίωτη Μπίτζιου, συμμετέχει σε μνημόνιο συνεργασίας με την Layth Capital Ventures, στην οποία διευθυντής είναι ο Φέλιξ Μπίτζιος.

Από τη μεριά του, ο Γρηγόρης Δημητριάδης έχει κάνει λόγο για κακόβουλα ερωτήματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Υπογραμμίζει δε ότι "η νόμιμη επενδυτική μου δραστηριότητα δεν συνδέεται με κανένα απολύτως παράνομο σκοπό, ούτε βέβαια και με συνδέει με περαιτέρω πρόσωπα, πλην αυτών με τα οποία συναλλάχθηκα".

Το πλήγμα για την κυβέρνηση
Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι εδώ και χρόνια ο κ. Δημητριάδης βρισκόταν στην πρώτη γραμμή και ισχυρίζονται ότι ο βασικός λόγος παραίτησης είναι το κλίμα τοξικότητας και η στοχοποίησή του και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση της κυβέρνησης και του ίδιου με την υπόθεση του Predator και τις υποκλοπές.

Η αποχώρηση Δημητριάδη, αποτελεί σαφώς μεγάλο ζήτημα για την λειτουργία της κυβέρνησης, καθώς όλοι γνώριζαν ότι έπαιζε κομβικό ρόλο σε πολλούς τομείς.

Ο δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία είναι εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, το δεξί του χέρι και ο άνθρωπος των “ειδικών αποστολών”.

Ήταν στο πλευρό του κ.Μητσοτάκη από το 2004, καθώς ήταν ένας από τους πρώτους του συνεργάτες όταν κατέβηκε για πρώτη φορά βουλευτής μαζί με τους Θανάση Νέζη και Ελπιδοφόρο Παπανικόλοπουλο, και έμεινε κοντά του και στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΕΥΠ

Λίγη ώρα μετά την παραίτηση Γρηγόρη Δημητριάδη, ακόμα μία παραίτηση πήρε σειρά το μεσημέρι της Παρασκευής (5/8/2022).

Ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

Παναγιώτης Κοντολέων: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις
Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πια διοικητής της ΕΥΠ άφησε αναπάντητα ερωτήματα, ενημερώνοντας την προηγούμενη Παρασκευή την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για την υπόθεση των καταγγελιών του Νίκου Ανδρουλάκη περί απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ζητήθηκε μέσω του εκπροσώπου του Χάρη Καστανίδη, από τον διοικητή της ΕΥΠ να κατανομάσει τις απόρρητες συμβάσεις που έχουν υπογραφεί στο Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης Ανάπτυξης και Καινοτομίας, που έχει ειδικό ΑΦΜ και υπάγεται αποκλειστικά στον Διοικητή της ΕΥΠ. Μια υπήρεσία υπηρεσία που ιδρύθηκε το 2020. Εκτιμήθηκε μάλιστα από τον βουλευτή ότι δεν αρκεί η επίδειξη της οικονομικής επιθεώρησης της ΕΥΠ.

Ο Χάρης Καστανίδης φέρεται να έθεσε και ζητήματα που σχετίζονται με την σχέση του διοικητή της ΕΥΠ με τον πρωθυπουργό, ρωτώντας αν γνωρίζονταν πριν τοποθετηθεί ο Π.Κοντολέων στην συγκεκριμένη θέση. Τα ερωτήματα αυτά, πληροφορίες θέλουν να προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής Θανάση Μπούρα που θέλησε να διακόψει μια τέτοιου είδους συζήτηση.

Επίσης ο Διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να δέχθηκε σειρά ερωτήσεων με αφορμή παλιότερη επισήμανση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ.Οικονόμου που είχε μιλήσει για ιδιώτες που κάνουν παρακολουθήσεις. Ζητήθηκε να γνωστοποιηθεί ποιοι είναι οι ιδιώτες αυτοί και τους λόγους για τους οποίους είναι δυνατόν σε έναν ιδιώτη να χρησιμοποιεί ακριβά συστήματα παρακολούθησης.

Από την πλευρά του Χάρη Καστανίδη δηλώθηκε στην επιτροπή πως η απόπειρα παρακολούθησης αποτελεί μείζον θέμα για την λειτουργία της Δημοκρατίας, όπως και η διαλεύκανσή του.

Πληροφορίες από news247.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο