Είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν η στήλη αναφέρθηκε σε έναν από τους καταστατικούς σκοπούς της επιχείρησης που είναι η ίδρυση και λειτουργία τεσσάρων μουσείων. Αυτά είναι το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Εικόνας και Ήχου, το Μουσείο Εκπαίδευσης και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και Ιστορίας (ΦΕΚ 1574/Α/2011).
Για τα μουσεία αυτά προβλέπεται η σύσταση άμισθων επιτροπών για την ίδρυση και λειτουργία τους. Ποτέ από το 2011 δεν συστάθηκε καμία επιτροπή. Η ΚΕΠΑ παρόλα αυτά έχει συλλέξει υλικό είτε από δωρεές είτε από δικές της ενέργειες, το οποίο φυλάσσεται σε χώρους και δεν γνωρίζει κανείς σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Είναι δε πιθανό να αναζητηθούν και ευθύνες σε άλλα επίπεδα πέραν των πολιτικών.
Η πρόταση της στήλης είναι να αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΠΑ αν επιθυμεί την ύπαρξη και λειτουργία αυτών των μουσείων ενός ή όλων ή μερικών.
Αν το επιθυμεί πρέπει να κινητοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, στελεχώνοντας αρχικά τις επιτροπές που προβλέπονται.
Αν δεν επιθυμεί την ύπαρξη και λειτουργία αυτών των μουσείων, καλό θα είναι να παραδώσει το υπάρχον υλικό σε φορείς που μπορούν και θέλουν να το αξιοποιήσουν.
Η παράταση αυτής της κατάστασης δεν ωφελεί κυρίως την πόλη.
Με εκτίμηση,
Ο Επιμελητής της στήλης
Φωτο αρχείου: Το Μουσείο Εκπαίδευσης "Χρίστος Τσολάκης" όπως ήταν εγκατεστημένο στο παλαιό στρατόπεδο στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας
(Την μόνιμη στήλη "Αλήθεια ή... όχι;" επιμελείται εξωτερικός συνεργάτης του InVeria.gr και παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα πρωί)
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)