Το τελευταίο Σ/Κ που είδαμε «κανονική» μπάλα, που τα πρωταθλήματα είχαν δράση, ήταν 7 και 8 Μαρτίου. Σήμερα μπαίνει ο Απρίλης, ο οποίος μάλιστα αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμος. Και για να δούμε πως θα εξελιχθεί ο κορωνοϊός, αλλά και –προφανώς σε δεύτερο βαθμό- πως θα αποφασίσουν οι Ομοσπονδίες ότι θα κλείσει η σεζόν.
Κάνοντας μία μικρή διακοπή από το καζίνο, τα φρουτάκια, τα virtual sports και τα e-sports, που είναι η μόδα των ημερών, θα θυμηθούμε σε τι φάση βρίσκονται Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας, Λα Λίγκα Ισπανίας, Μπουντεσλίγκα Γερμανίας, Σέριε Α Ιταλίας, Σαμπιονά Γαλλίας, αλλά και η ελληνική Σούπερ Λιγκ και τι θα γινόταν αν τα πρωταθλήματα έληγαν σήμερα. Μπορεί bet σ’ αυτά να μην μπορούμε να κάνουμε, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελισσόταν η σεζόν αν τελείωναν όπως είναι τώρα.
Σούπερ Λιγκ
Υπενθυμίζουμε, είναι η πρώτη χρονιά που θα είχαμε πλέι οφ ακόμα και για τον πρωταθλητή. Οι πρώτες 6 ομάδες θα έπαιζαν διπλούς αγώνες, σε ένα μίνι πρωτάθλημα. Ομοίως και για τον υποβιβασμό (από την 7η έως την 14η θέση). Εκτός όμως της διακοπής λόγω του κορωνοϊού, υπήρχαν πολλές εκκρεμότητες και βαθμολογικά, λόγω της αφαίρεσης βαθμών στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, η οποία μάλιστα απειλείται και με υποβιβασμό λόγω της πιθανής πολυιδιοκτησίας.
Από τη στιγμή που δεν έχει τελεσιδικήσει κάτι, λαμβάνουμε υπόψη μας τη βαθμολογία όπως έχει τώρα.
Πρωταθλητής: Ολυμπιακός
Τσάμπιονς Λιγκ: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ
Γιουρόπα Λιγκ: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αρης (είτε μέσω πρωταθλήματος, είτε μέσω Κυπέλλου, στο οποίο εκκρεμούν οι ρεβάνς της ημιτελικής φάσης ΑΕΚ – Αρης 2-1 και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-2).
Υποβιβασμός: Πανιώνιος (απευθείας), Παναιτωλικός (μπαράζ με τον δεύτερο της Σούπερ Λιγκ 2, που είναι ο Απόλλων Αθηνών).
Πρώτος σκόρερ: Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός): 17 γκολ
Πρέμιερ Λιγκ
Και όμως ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν (όχι το πιο πιθανό πάντως) είναι η σεζόν να διακοπεί οριστικά και να θεωρείται ως μη γενόμενη! Αυτό σημαίνει πως η βέβαιη πρωταθλήτρια Λίβερπουλ (δύο νίκες ήθελε για να στεφθεί και μαθηματικά), η οποία περιμένει 30 χρόνια για αυτή τη στιγμή, να μην πανηγυρίσει ούτε φέτος. Αφήνουμε όμως τα σενάρια, καθώς επίσημη απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα.
Όπως λέγαμε και παραπάνω, η Αγγλία είναι η μοναδική από τα πρωταθλήματα που εξετάζουμε που έχει «καθαρίσει» με μία διοργάνωση: κάτοχος του Λιγκ Καπ είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία την 1η Μαρτίου νίκησε 2-1 στον τελικό την Αστον Βίλα. Αυτό σημαίνει ότι άνοιξε η 6η θέση για το Γιουρόπα Λιγκ.
Αξιοσημείωτο ότι αν τελείωνε τώρα η σεζόν, Τότεναμ και Αρσεναλ θα έμεναν εκτός Ευρώπης! Να πούμε επίσης ότι η Μπόρνμουθ θα έπεφτε για ένα γκολ, καθώς στην τριπλή ισοβαθμία με Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ, είναι χειρότερη 1 και 3 γκολ αντίστοιχα!
Πρωταθλήτρια: Λίβερπουλ
Τσάμπιονς Λιγκ: Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Λέστερ, Τσέλσι
Γιουρόπα Λιγκ: Μάντσεστερ Γιουν., Γουλβς
Υποβιβασμός: Μπόρνμουθ, Αστον Βίλα, Νόριτς
Πρώτος σκόρερ: Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ): 19 γκολ
Μπουντεσλίγκα
Η Μπάγερν είναι η μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας τα τελευταία χρόνια (7 σερί τίτλοι, το 2012 η τελευταία φορά που το πήρε κάποια άλλη ομάδα – η Ντόρτμουντ) και παρά το κακό ξεκίνημα που είχε φέτος, πήρε κεφάλι με την πορεία της μετά την αλλαγή του χρόνου. Το αξιοσημείωτο φυσικά δεν είναι ότι οι Βαυαροί είναι στην πρώτη θέση, αλλά ότι αν τελείωσε τώρα η σεζόν θα έπεφτε απευθείας στη δεύτερη κατηγορία η Βέρντερ Βρέμης.
Τελευταία φορά που η ομάδα της Βρέμης δεν έπαιξε στη μεγάλη κατηγορία ήταν πριν από 40 χρόνια, τη σεζόν 1980-81. Σε αυτά τα 40 χρόνια πήρε, μάλιστα, τρία πρωταθλήματα (τα δύο με τον Οτο Ρεχάγκελ στο τιμόνι της, το 1988 και το 1993 – το άλλο ήταν το 2004) και 5 Κύπελλα (τελευταίο το 2009).
Πρωταθλήτρια: Μπάγερν
Τσάμπιονς Λιγκ: Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λειψία, Γκλάντμπαχ
Γιουρόπα Λιγκ: Λεβερκούζεν, Σάλκε
Υποβιβασμός: Πάντερμπορν, Βέρντερ Βρέμης, Φορτούνα Ντίσελντορφ (μπαράζ με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας, το Αμβούργο αυτή τη στιγμή).
Πρώτος σκόρερ: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν): 25
Λα Λίγκα
Στην Ισπανία γίνεται «μάχη» καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, με την πρωτιά να έχει αλλάξει πολλές φορές. Καμία είδηση. Αντίθετα, είδηση αποτελεί το γεγονός πως αν τελείωνε τώρα η σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έβγαινε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης θα έπαιζε το καλοκαίρι προκριματικά στο Γιουρόπα Λιγκ!
Σημαντικό επίσης, ότι παραμένει (σχεδόν από την αρχή της σεζόν) στην τελευταία θέση της βαθμολογίας η Εσπανιόλ, η οποία αγωνίζεται στο τοπ επίπεδο από το 1994 και μετά και αποτελεί ένα από τα κλασικά ονόματα της κατηγορίας.
Να πούμε, επίσης, ότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια δεν θα βλέπαμε σε τελικό Κυπέλλου κάποια εκ των Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης (2010 Σεβίλλη – Ατλέτικο 2-0). Βάσκικος θα ήταν ο φετινός τελικός, Σοσιεδάδ-Μπιλμπάο, στις 18 Απριλίου στη Σεβίλλη, όμως και αυτός έχει αναβληθεί μέχρι νεοτέρας.
Πρωταθλήτρια: Μπαρτσελόνα
Τσάμπιονς Λιγκ: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Σεβίλλη, Σοσιεδάδ
Γιουρόπα Λιγκ: Χετάφε, Ατλέτικο Μαδρίτης
Υποβιβασμός: Εσπανιόλ, Λεγκανές, Μαγιόρκα
Πρώτος σκόρερ: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα): 19 γκολ
Σέριε Α
Είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τον κορωνοϊό και η πρώτη που προχώρησε σε αναβολές αγώνων. Το ποδόσφαιρο είναι ίσως ένα από τα τελευταία πράγματα που σκέφτονται αυτή τη στιγμή στη γειτονική χώρα, ενώ μάλιστα ειπώθηκε και από επίσημα χείλη πως το Αταλάντα – Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση του ιού στο Μπέργκαμο.
Σε περίπτωση που τελείωνε τώρα η σεζόν, θα βλέπαμε για 9η σερί χρονιά πρωταθλήτρια τη Γιουβέντους, παρά το γεγονός ότι σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της σεζόν δεν ήταν στην πρώτη θέση. Εκμεταλλεύτηκε, όμως, τις απανωτές απώλειες βαθμών της Ιντερ με το που γύρισε ο χρόνος.
Πολύ πιθανό το σενάριο να άνοιξε ακόμα μία θέση για το Γιουρόπα Λιγκ (η 7η), καθώς στα ημιτελικά Κυπέλλου ήταν Νάπολι – Ιντερ, Μίλαν – Γιουβέντους (είχαν γίνει τα πρώτα ματς, εκκρεμούσαν οι ρεβάνς).
Πρωταθλήτρια: Γιουβέντους
Τσάμπιονς Λιγκ: Γιουβέντους, Λάτσιο, Ιντερ, Αταλάντα
Γιουρόπα Λιγκ: Ρόμα, Νάπολι
Υποβιβασμός: Μπρέσια, Σπαλ, Λέτσε
Πρώτος σκόρερ: Τσίρο Ιμόμπιλε (Λάτσιο): 27 γκολ
Σαμπιονά
Στη Γαλλία, είτε το πρωτάθλημα τελειώσει τώρα, είτε σε ένα μήνα, είτε σε ένα… χρόνο, η πρώτη θέση δεν αλλάζει. Η Παρί Σεν Ζερμέν, με εξαίρεση το 2017 (Μονακό), είναι μόνιμη πρωταθλήτρια από το 2012 και μετά. Και τις περισσότερες φορές κατακτά τον τίτλο με χαρακτηριστική ευκολία. Το ίδιο και φέτος, καθώς από πολύ νωρίς πήρε διψήφια διαφορά από τους διώκτες της.
Μέσω πρωταθλήματος μόλις μία θέση οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η Γαλλία δίνει ακόμα δύο εισιτήρια μέσω Κυπέλλου και Λιγκ Καπ. Ο τελικός του Λιγκ Καπ ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Λυών ήταν να γίνει το Σάββατο 4 Απριλίου, αλλά προφανώς αναβλήθηκε όπως και όλη η αγωνιστική δραστηριότητα. Αν το έπαιρνε η Παρί, θα άνοιξε μία θέση ακόμα μέσω πρωταθλήματος. Στον τελικό Κυπέλλου (ήταν προγραμματισμένος για τις 25 Απριλίου) είναι πάλι η Παρί, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Σεντ Ετιέν.
Ηταν πολύ πιθανό το σενάριο, λοιπόν, να ανοίξει τουλάχιστον ακόμα μία θέση μέσω πρωταθλήματος για το Γιουρόπα Λιγκ, καθώς η Παρί δύσκολα θα έχανε και το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Τα λέμε όλα αυτά, επειδή από την 5η θέση μέχρι και την 11η γίνεται «σφαγή», καθώς οι ομάδες απέχουν το πολύ 3 βαθμούς.
Πρωταθλήτρια: Παρί Σεν Ζερμέν
Τσάμπιονς Λιγκ: Παρί, Μαρσέιγ, Ρεν
Γιουρόπα Λιγκ: Λιλ
Υποβιβασμός: Τουλούζ, Αμιάν, Νιμ (μπαράζ με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας – για την 3η θέση στη δεύτερη κατηγορία θα πάλευαν Αζαξιό, Τρουά και Κλερμόν μέσω πλέι οφ).
Πρώτος σκόρερ: Μπεν Γεντέρ (Μονακό) και Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί): 18 γκολ έκαστος
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)