Η πέτρα του αναθέματος και το Μακεδονικό Ζήτημα (άποψη)


ΑΠΟΨΗ - του Λάζαρου Κουμπουλίδη, δικηγόρου Βέροιας: 

3 Μαρτίου του 1878: Με τη «Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου», μετά το ρωσοτουρκικό πόλεμο, στο ομώνυμο προάστιο της Κωνσταντινούπολης, η νικήτρια Ρωσία παραχωρούσε στη Βουλγαρία, από τη διαμελισμένη πλέον τουρκική αυτοκρατορία, όλη τη σημερινή ελληνική Μακεδονία, πλην Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής! 

Η Συνθήκη αυτή αποτέλεσε το «όραμα των Βουλγάρων» που από τότε διεκδικούν ολόκληρο το Γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας και όχι μόνο της Μακεδονίας του Πιρίν!

10 Αυγούστου 1913: Με την υπογραφή της  «Συνθήκη του Βουκουρεστίου» που βρίσκει την Ελλάδα στο πλευρό των νικητών, ο Βενιζέλος καταφέρνει να διπλασιάσει τα εδάφη της Ελλάδας και να αυξήσει το πληθυσμό κατά 70% αποκτώντας την Ήπειρο, τη Μακεδονία (έως την Καβάλα) και την Κρήτη! Η εδαφική της έκταση, από τα 63.211 τ.χλμ., έφθασε με τη συνθήκη στα 120.308 τ.χλμ. και ο πληθυσμός της, από 2.631.912 έφτασε τα 4.718.221 κατοίκους. Θρίαμβος και πλήρη επιτυχία των επιλογών του Ελευθέριου Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να λάβει επάξια τον τίτλο ως «Εθνάρχης»!



12 Δεκεμβρίου 1916: Μια Ελλάδα διχασμένη ανάμεσα στο κράτος των Αθηνών με επικεφαλής τον Βασιλέα Κωνσταντίνο και στο κράτος της Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον Ελ. Βενιζέλο. Μια ογκώδης αντιβενιζελική πορεία που, με την Ιερά Σύνοδο στην κορυφή της, κατευθύνεται στο Πεδίο του Άρεως για να αναθεματίσει τον «Σατανά» της πολιτικής ζωής του τόπου. Εκεί, καθωσπρέπει κυρίες, οικογενειάρχες, συνταξιούχοι, μαθητές, σπουδαστές, ο καθένας κουβαλά και ρίχνει μια πέτρα, την «πέτρα του αναθέματος» και επαναλαμβάνει την κατάρα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Θεόκλητου κατά του Βενιζέλου: "Κατά Ελευθερίου Βενιζέλου φυλακίσαντος αρχιερείς και επιβουλευθέντος την βασιλείαν και την πατρίδα ανάθεμα έστω".
Ένας τεράστιος σωρός από πέτρες συσσωρεύεται, όπως και η λαϊκή αγανάκτηση κατά του «προδότου Βενιζέλου». Τρία μόλις χρόνια από την τεράστια Εθνική επιτυχία απόκτησης των εδαφών της Μακεδονίας και επανένωσης της με τη μητέρα Ελλάδα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος από Εθνικός ήρωας μετατρέπεται σε Εθνικό ΠΡΟΔΟΤΗ!!!


ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!!


19 Δεκεμβρίου 2018: Είκοσι δύο Μητροπολίτες από τη Μακεδονία αντιτίθενται με τη χρήση του ονόματος Μακεδονία ή παράγωγου του από τη γειτονική μας χώρα, που ήδη έχουμε αναγνωρίσει με την προσωρινή ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και 140 χώρες στον πλανήτη (90% του πληθυσμού της Γης) την έχουν αναγνωρίσει επίσημα ως σκέτο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Από τη μια δίνουν τις ευλογίες τους να ενταχθεί η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (χωρίς κανένα πρόβλημα και καμία αναφορά στα αμέτρητα παγκόσμια εγκλήματα στα οποία έχει συμμετάσχει, ένα εκ των οποίων ήταν κι ο διαμελισμός της ίδια της Γιουγκοσλαβίας) και από την άλλη διακηρύττουν ότι όσοι βουλευτές ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών θα «αμαυρώσουν το όνομα τους για πάντα» και για τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η ψήφιση της Συμφωνίας «θα τους καταστήσει υπόλογους έναντι της Ιστορίας και του Ελληνικού Λαού»! Οι μνήμες του αναθέματος του Βενιζέλου ξυπνούν αναπόφευκτα!



20 Ιανουαρίου 2019: Εκατό και πλέον χρόνια μετά το ανάθεμα Βενιζέλου, στο «ίδιο έργο θεατές». Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι στην Αθήνα και πάλι αναθεματίζουν τον Πρωθυπουργό και τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Το ΝΑΤΟ, το νέο «αφεντικό» -στο ρόλο που άλλοτε κατείχαν οι «Μεγάλες Δυνάμεις»- μαζί με τους «θεσμούς» της Ευρώπης, υπερθεματίζει στην άρση των εμποδίων για την είσοδο της ΠΓΔΜ στους κόλπους του και «στήνει τα πιόνια στη σκακιέρα» για την επόμενη κίνηση του.
Η Εκκλησία και οι -αυτοπροσδιοριζόμενοι ως- «πατριώτες» δεν διστάζουν να βαφτίσουν και πάλι «ΠΡΟΔΟΤΕΣ» όσους έχουν αντίθετη άποψη με αυτούς. Ρωσία και Τουρκία επίσης εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους.

Οι διαδηλωτές-διαμαρτυρόμενοι «πετούν» για ακόμη μία φορά την «πέτρα του αναθέματος».

Η ιστορική περίοδος του 1915-1918 αποτυπώθηκε στην Ελληνική Ιστορία ως «Εθνικός Διχασμός», που στη συνέχεια επέφερε τεράστια δεινά στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Επακολούθησαν δεκαετίες με πραξικοπήματα, πολέμους, Εμφύλιο, Χούντα.
Εκατό χρόνια μετά, ο Εθνικός Διχασμός μας χτυπά ξανά την πόρτα.

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ή ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ;

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο