ΔΤ από Ε.Λ. Χαρίεσσας: Με αφορμή την περίοδο απόσταξης των στεμφύλων που ξεκινάει τον Οκτώβρη, και όλη η Ελλάδα «βράζει» τσίπουρο, ένα από τα Εθνικά μας προϊόντα.
Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη σε αποστακτήριο της περιοχής. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο "καζάνι" των ιδιοκτητών Ιωάννη & Γιώργο Διτσόλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο αγρόκτημα και να παρακολουθήσουν την πατροπαράδοτη διαδικασία παραγωγής τσίπουρου, η οποία αποτελεί μια ιεροτελεστία.
Την απόσταξη συνόδεψαν ζεστοί μεζέδες ενώ το κέφι άναψε από μικρούς και μεγάλους υπό τους ήχους της λύρας του νταουλιού & του κλαρίνου. Μπορεί ο οίνος να «ευφραίνει καρδίαν», όμως σίγουρα το τσίπουρο την… απογειώνει!
Τα μέλη και το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά τον κ. Παμπουχίδη Ελευθέριο για την πρόσκληση και την ζεστή φιλοξενία.
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)