ΑΠΟΨΗ: Με τον πρώην υπουργό παιδείας κ. Φίλη είχα εξοργιστεί με τις δηλώσεις που είχε κάνει για την ποντιακή γενοκτονία(ως πόντιος εδώ και μερικές γενεές). Θυμίζουμε ότι είχε πει ότι ναι μεν οι πόντιοι είχαν υποφέρει από τις θηριωδίες των Τούρκων, αλλά με την επιστημονική ορολογία του όρου δεν είχε συντελεστεί γενοκτονία.
Ε και; Μήπως οι εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών προγόνων μου από την μη γενοκτονία των Τούρκων θα είναι πιο ήσυχοι ή θα αισθανθούν λιγότερο πόνο οι ελάχιστοι εναπομείναντες στην ζωή από εκείνες τις διώξεις; Και πόσους ενδιαφέρει αν διαπράχθηκε ή όχι γενοκτονία με την επιστημονική έννοια του όρου, αν θεωρήσουμε ότι δεν έγινε γενοκτονία των Ποντίων; Έναν μικρό κύκλο ειδικών επιστημόνων και φυσικά τους αρνητές της γενοκτονίας, τους Τούρκους. Εγώ θυμάμαι την γιαγιά μου να μου περιγράφει πως μανάδες αναγκάζονταν να πνίξουν τα μικρά μωρά τους για να μην τα ακούσουν οι Τούρκοι και τους σφαγιάσουν όλους. Τέλος πάντων υπάρχουν αυτοί που αναγνωρίζουν την γενοκτονία εδώ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και αυτοί που την αρνούνται μεταξύ των οποίων και ο κ. Φίλης(υπονομεύοντας την επίσημη θέση της πολιτείας).
Όμως έως εδώ με την κριτική στον κ. Φίλη. Σήμερα θέλω να πάρω το μέρος του. Συμφωνώ με την άποψη του(και λίγα είπε) ότι η απομάκρυνση του από το Υπουργείο Παιδείας ήταν συμβόλαιο πολιτικού θανάτου με κύρια συμβαλλόμενα μέρη τον πρωθυπουργό της χώρας και τον κ. αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας. Μήπως αμφιβάλλει κανείς ότι είναι τυχαίο λίγες ημέρες πριν τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης (και ενώ είναι γνωστό ότι θα γίνει), βγαίνει ο αρχιεπίσκοπος και λέει αυτά που λέει για τον κ. Φίλη. Ουσιαστικά έδωσε "πολιτική εντολή" στον πρωθυπουργό της κυβέρνησης να απομακρύνει τον κ. Φίλη.
Ο δε πρωθυπουργός θα έλεγα με λίγη δόση ειρωνίας ως καλός και πιστός χριστιανός υπάκουσε στην πολιτική εντολή του αρχιεπισκόπου. Βέβαια θα έλεγα ότι μέτρησε και η άποψη του συνεταίρου στην κυβέρνηση κ. Καμένου των ΑΝΕΛ που είχε πει ότι αν το έλεγε ο αρχιεπίσκοπος θα έριχνε την κυβέρνηση. Αυτός που στηρίζει την κυβέρνηση στο τρίτο μνημόνιο και σε όσα αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνονται σε αυτό δεν βρήκε άλλο λόγο να ρίξει την κυβέρνηση παρά μόνο γιατί δεν άρεσαν οι ιδέες του κ. Φίλη και της κυβέρνησης που είναι εκλεγμένη από το λαό για τα θρησκευτικά στον αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία.
Είμαι σίγουρος όμως ότι δεν θα έριχνε καμιά κυβέρνηση γιατί προφανώς το κόμμα του θα εξαφανίζονταν πράγμα που γνωρίζει και ο ίδιος. Μετά από όλα αυτά αλλά και άλλα(από την εποχή του Αντώνη Τρίτση από όσο θυμάμαι), σε εμένα δεν έχει μείνει καμία αμφιβολία (και ας μην παρεξηγηθεί η αγαπητή μου φίλη κ. Βέτα), ότι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα δυστυχώς είναι η εκκλησία. Αυτή που δεν έχει καμία νομιμοποίηση για τον πολιτικό της ρόλο από το λαό και στα κελεύσματα της οποίας υπακούουν ακόμη και δήθεν "αριστεροί" πρωθυπουργοί. Το χρώμα του κόμματος της εκκλησίας είναι το μαύρο (όπως τα ράσα της) και αρχηγός του πανίσχυρου και διαχρονικού κόμματος είναι ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος. Το κόμμα αυτό έχει όπως όλα τα κόμματα τα γεράκια και τις περιστερές.
Μέχρι τώρα πίστευα ότι ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ήταν μία από τις περιστερές της εκκλησίας, αλλά αποκαλύφθηκε στην τελευταία συνέντευξη με την επίθεση στον κ. Φίλη ότι ίσως και μελίγη υπερβολή ανήκει στα γεράκια της εκκλησίας, κατέχοντας ισάξια θέση δίπλα στον επίσκοπο Καλαβρύτων, στον επίσκοπο Θεσσαλονίκης κ.ά. Δεν έχασε από αυτή την αντιπαράθεση μόνο ο κ. Φίλης. Μπορεί να κέρδισε ο πολιτικός κ. Ιερώνυμος αλλά έχασε πολλά περισσότερα ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Όσο για τον πρωθυπουργό της πρώτης "αριστερής κυβέρνησης" θα χρησιμοποιήσω την φράση από τους Πολιορκημένους Σκλάβους του Βάρναλη: Αχ, που’ σαι νιότη, που δείχνες, πως θα γινόμουν άλλος...
Δημήτριος Κων/νου Ταρατσίδης
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)