Η σημαία που κυματίζει στο Κέντρο Φιλοξενίας Βέροιας, οι πρόσφυγες και οι... μαύροι

"Περήφανη", σαν τότε που το στρατόπεδο "Αρματολού Κόκκινου", έξω από τη Βέροια, ήταν ενεργό και φιλοξενούσε την 1η Μεραρχία Πεζικού, κυματίζει η ελληνική σημαία, δίπλα από το Μνημείο Πεσόντων...

Το στρατόπεδο, που βρίσκεται έξω από τη Βέροια και πλησίον του χωριού Αγ. Βαρβάρα, σήμερα φιλοξενεί πρόσφυγες (κυρίως Σύριους και ούτε μια δεκάδα Ιρακινούς), ωστόσο ο Στρατός, που έχει πάντα την εποπτεία του χώρου, φροντίζει η σημαία να κυματίζει κανονικά, σε πείσμα όσων θεωρούν πως τα σύμβολα της χώρας και οι πρόσφυγες έχουν σχέση... αλλεργική.

Κατά την σημερινή μας επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Βέροιας, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και για την ζωντανή ανταπόκριση στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου, διαπιστώσαμε ακόμη πως, πέρα από τη σημαία, κάθε σπιθαμή του χώρου χαίρει σεβασμού, είτε πρόκειται για θρησκευτικά ή εθνικά σύμβολα και χώρους ιερούς (βλέπε εκκλησάκι, ηρώο), είτε για άλλους χώρους.

Επίσης, μάθαμε πως, πέρα από την 7μελή οικογένεια που μετακόμισε στη Νάουσα, άλλη μία οικογένεια, 3μελή αυτή τη φορά, φιλοξενείται στη Βέροια, ενώ πολλοί είναι αυτοί που χαίρουν προσωρινής φιλοξενίας σε σπίτια συμπολιτών μας, για ένα ζεστό μπάνιο (ακόμη δεν μπόρεσε να λυθεί το θέμα εντός του Κέντρου) και λίγες ώρες μεγαλύτερης άνεσης.

Με καλή διάθεση, συνεννόηση, επικοινωνία, όλα μπορούν να λυθούν. Αρκεί να πάψουν ορισμένοι "μαύροι", στην ψυχή φυσικά, να ψάχνουν κάθε μέσο, εννοείται πάντα αθέμιτο, για να δημιουργούν πανικό, αλλά - από την άλλη - να λειτουργήσουν με σύνεση και σοβαρότητα ορισμένοι "αλληλέγγυοι", που δεν έχουν καμία σχέση με το Δίκτυο Αλληλεγγύης Φορέων και Πολιτών, οι οποίοι, όπως διαπιστώσαμε, αντί να προσπαθούν να κρατήσουν τους φιλοξενούμενους ήρεμους, τους "πιπιλίζουν" το μυαλό για το πόσα περισσότερα πρέπει να λάβουν από το κράτος, από την στιγμή που γνωρίζουμε όλοι πως αυτές οι... προτροπές  δεν θα έχουν αντίκτυπο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στους ίδιους τους ανθρώπους του Κέντρου, εν υπηρεσία και εθελοντές, καθώς και φιλοξενούμενους... Το τελευταίο είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και επιφυλασσόμαστε να αναφερθούμε εκτενέστερα στο μέλλον, αν συνεχιστεί η... προπαγάνδα. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Πολύ ορθή και αντικειμενική η παρουσίαση της κατάστασης στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας, αλλά και οι επισημάνσεις για αυτούς που σπέρνουν το σπόρο της διχόνοιας. Να επισημάνω μονάχα ότι από την προηγούμενη βδομάδα έχουν τοποθετηθεί δύο ηλιακοί θερμοσίφωνες -αποτέλεσμα χορηγίας- και οκτώ σύγχρονες καμπίνες με ντουζιέρες. Προφανώς το ζεστό νερό δεν επαρκεί για 400 άτομα καθημερινά, γι αυτό και αναμένεται να τοποθετηθεί και μεγαλύτερη δεξαμενή νερού, αντίστοιχη με αυτές που υπάρχουν στα κάμπιγκ. Επίσης έχουν παραληφθεί με μέριμνα της Ύπατης αρμοστείας και κουκέτες για να ανακουφιστούν οι πρόσφυγες από την ταλαιπωρία της ...στρωματσάδας. Και η προσπάθεια συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο