Πολύ κουβέντα γίνεται τον τελευταίο καιρό στην Ημαθία για το ενδεχόμενο κατασκευής Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων, καθώς ήδη σε άλλους νομούς της Κ. Μακεδονίας (βλέπε Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Κιλκίς κλπ) λειτουργούν ήδη ή έχει ανακοινωθεί ότι θα λειτουργήσουν ανάλογα κέντρα.
Μάλιστα, σήμερα το απόγευμα (Τρίτης 1/3) έγινε σύσκεψη των Δημάρχων της Κ. Μακεδονίας υπό τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, όπου συζητήθηκε το θέμα.
Όσον αφορά στην Ημαθία, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση για δημιουργία κέντρου.
Ωστόσο, ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του InVeria.gr αναφέρουν ότι, οι φόβοι ή οι φήμες περί αξιοποίησης του στρατοπέδου "Αρματολού Κόκκινου" ή των εγκαταστάσεων του πρώην Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, έξω από την Αγ. Βαρβάρα Βέροιας, δεν ευσταθούν, καθώς ο χώρος έχει ήδη ελεγχθεί από επιτροπή που δεν τον έκρινε κατάλληλο (τουλάχιστον όχι ως άμεση προτεραιότητα).
Αντίστοιχα, οι φήμες περί αξιοποίησης της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων στη Νάουσα, δεν έχουν σοβαρή πιθανότητα επιβεβαίωσης και η βιαστική κίνηση του Δημάρχου να δηλώσει πως οι πρόσφυγες δεν θα γίνουν δεκτοί στη Νάουσα, μόνο αρνητικά σχόλια προκάλεσε προς την φήμη του.
Εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνει - αν και εφόσον χρειαστεί - κέντρο φιλοξενίας, είναι κάποιο από τα ανενεργά στρατόπεδα έξω από την Αλεξάνδρεια. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει κέντρο φιλοξενίας εκεί άμεσα, αλλά αν χρειαστεί, η πρώτη σκέψη θα είναι για εκεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr .
Όπως και να έχει, δεν χρειάζεται πανικός, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει κάπου κέντρο φιλοξενίας, αυτό που προέχει είναι να συνεργαστούν όλοι οι φορείς και οι αρχές, ώστε όλα να γίνουν όπως πρέπει.
Ωστόσο, το τονίζουμε για να μην παρεξηγηθούμε και για να μην αρχίσουν... διαμαρτυρίες στην Αλεξάνδρεια, πως ακόμη ΔΕΝ υπάρχει απόφαση για κάτι τέτοιο. Απλά, αν και εφόσον υπάρξει, θα εξεταστεί πρώτα εκείνη η περίπτωση.
Τέλος, προτρέπουμε όλους τους αιρετούς παράγοντες της Ημαθίας να είναι σε εγρήγορση για να δείξουν ανωτερότητα και αποτελεσματικότητα και όχι μικρότητα και μικροπολιτική. Φαινόμενα Γιαννιτσών στην Ημαθία δεν πρέπει να δούμε. Και, ως γνωστόν, τα πνεύματα οξύνονται πολλές φορές από ατυχείς δηλώσεις πολιτικών προσώπων, που αντί να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση που έχει φτάσει στην γειτονιά μας (ναι, δεν μπορούμε ες αεί να ζούμε στον μικρόκοσμό μας), προβαίνουν σε δηλώσεις που κάθε άλλο παρά βοηθούν, ακόμα και αν τα λόγια τους... παρεξηγούνται.
Προσοχή, σύνεση, σοβαρότητα και μακριά από μικρότητες, αντίληψη της σοβαρής κατάστασης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύη, μακριά από ρατσιστικές ή φασιστικές συμπεριφορές, είναι μερικά από αυτά που πρέπει να πρυτανεύσουν στην συνέχεια της σοβαρής κατάστασης που υπάρχει και θα υπάρχει.
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)