Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη και Θ. Θεοχαρόπουλου στη Βουλή - Τι είπαν οι δύο πρόεδροι

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάση Θεοχαρόπουλο, συναντήθηκε την Τετάρτη (27/1) ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο γραφείο του Προέδρου της ΝΔ, στη Βουλή. 

Στο ξεκίνημα της συνάντησης των δύο πολιτικών αρχηγών, έγινε ο ακόλουθος διάλογος: 
Θ. Θεοχαρόπουλος: «Καλή δύναμη και από κοντά, λοιπόν, στη νέα αρχή ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Είναι τόσο δύσκολες οι στιγμές και κρίσιμες οι εποχές που ζούμε, που απαιτείται ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Και αυτό ανεξάρτητα από τις υπαρκτές προγραμματικές, ιδεολογικές θέσεις και διαφορές των κομμάτων που υπάρχουν. 

Χαρακτηριστικό ζήτημα είναι η σημερινή εξέλιξη με το προσφυγικό. Και εμείς, ως αταλάντευτα ευρωπαϊστές, θέλω να τονίσω ότι πιστεύουμε ότι είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τρίζουν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ευρωπαϊκά. Και, βέβαια, και η χώρα μας θα πρέπει να ανταπεξέλθει. Για να μπορέσει γρήγορα να ανταπεξέλθει σε όλες τις δεσμεύσεις που έχει πάρει. Διότι απαιτείται περισσότερη Σένγκεν και όχι λιγότερη Σένγκεν. Και θα πρέπει να διασφαλίσουμε αυτά τα οποία έχουμε πετύχει ως χώρα. 

Συνεπώς, οποιαδήποτε σκέψη ακούγεται για τα ζητήματα σε σχέση με την παραμονή της χώρας στη Σένγκεν, από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρή πολιτική. 

Και, βέβαια, στα κρίσιμα ζητήματα του ασφαλιστικού - τα οποία τα είδαμε και χθες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο - απαιτείται μια γενναία μεταρρύθμιση και όχι αλλαγές, που δεν αποτελούν ούτε μεταρρύθμιση, αλλά απλώς μεταθέτουν τα προβλήματα στις επόμενες γενεές και στις επόμενες Κυβερνήσεις. 

Νομίζω τα ζητήματα είναι κρίσιμα. Και η συζήτηση μεταξύ των κομμάτων είναι πολύ χρήσιμη για τα θέματα αυτά». 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Να σε ευχαριστήσω για τις ευχές σου, για τα καλά σου λόγια. 

Πράγματι, αναλαμβάνω την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα. 

Είχαμε την ευκαιρία χθες, σε μια ζωντανή –πιστεύω- συζήτηση, στο Εθνικό Κοινοβούλιο, να συζητήσουμε το ζήτημα του ασφαλιστικού, να προτείνουμε εναλλακτικές προσεγγίσεις σε ένα θέμα το οποίο, δυστυχώς, έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία. Φοβάμαι με υπαιτιότητα της Κυβέρνησης. 

Είναι χρέος μου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να επιδιώκω και να αναζητώ πάντα τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Γι’ αυτό και πάντα θα ενθαρρύνω το διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πολύ σοβαρά. Το προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα, το οποίο φοβάμαι ότι θα μας απασχολήσει πάρα πολύ έντονα τις επόμενες εβδομάδες. Κι εγώ ανησυχώ ιδιαίτερα για τις πληροφορίες, οι οποίες μας έρχονται σχετικά με εξελίξεις, που αφορούν τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του Σένγκεν. Θα ήταν καταστροφικές, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά συνολικά για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα. 

Eμείς, ως Νέα Δημοκρατία, θα αναλάβουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες για να υποστηρίξουμε τη θέση της χώρας μας. Διότι το ζήτημα αυτό έχει εθνική διάσταση. Και σε αυτό το ζήτημα δε χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ήδη, έχω ζητήσει και θα ενημερωθώ από τον αρμόδιο Υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής τον κ. Γ. Μουζάλα, για το πώς η κυβέρνηση σκοπεύει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις, που η ίδια έχει αναλάβει. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το τελευταίο το οποίο χρειάζεται σήμερα η χώρα μας είναι να δώσει λαβή σε διάφορους κακόβουλους, με το να μην είναι συνεπής σε αυτά τα οποία είχε πει ότι θα κάνει. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα στο οποίο υπάρχει κοινός τόπος ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. 

Και πάλι να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ. 

Προσβλέπω σε έναν συνεχή και ειλικρινή διάλογο. Παρά τις διαφορές μας, υπάρχουν ζητήματα στα οποία σίγουρα μπορούμε να συμφωνήσουμε».

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο