Άνοιξε τις πόρτες του το "Γλυκό Σπίτι των Χριστουγέννων" στο Αρχοντικό Σαράφογλου στη Βέροια, το απόγευμα της Δευτέρας (7/12).
Την πρώτη μέρα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να... μυηθούν στους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, υπό την επίβλεψη και διδασκαλία του chef Γιάννη Σαμούκα...
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες, με ταξίδι γεύσεων σε όλο την Ευρώπη...
«Merry Christmas»
Aγγλία Christmas pudding (plum pudding)
Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα χρονολογείται απο το Μεσαίωνα, είναι το εθνικό γλυκό της Αγγλίας και γίνεται με πολλούς τρόπους. Κάθε οικογένεια έχει και τον δικό της. Λέγεται ότι αν η Παρασκευή της είναι καλή, τότε η Christmas pudding μπορεί να διατηρηθεί για έναν ολόκληρο χρόνο.
Παράλληλα, θα σερβίρεται Τσάι (Tea party)
Τετάρτη 9/12
«Βuon Natale»
Ιταλία Panettone (γλυκό «καρβέλι ψωμί»)
Είναι ένα παραδοσιακό «ψωμένιο» γλυκό. Η λέξη panettone Προέρχεται από την ιταλική λέξη «panetto» που σημαίνει μικρό καρβέλι ψωμί και ετοιμάζεται συνήθως, τις ημέρες των Χριστουγέννων τόσο στην Ιταλία, όσο και στη Βραζιλία, τη Μάλτα, τη Γερμανία και την Ελβετία, ενώ αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Μιλάνου.
«joyeux noel»
Γαλλία Buche de Noel (κορμός για φάγωμα)
Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων, με καταγωγή από τη Γαλλία, που συναντάται όμως και σε άλλες γαλλόφωνες περιοχές. Όπως μαρτυρά και το ίδιο του το όνομα, το συγκεκριμένο γλυκό φτιάχνεται και στολίζεται έτσι ώστε να μοιάζει με κορμό ξύλου έτοιμο να καεί στο τζάκι.
Πέμπτη 10/12
«Frohe Weihnachten»
Γερμανία Stollen (το «χιονισμένο» καρβελάκι)
Είναι ένα είδος κέικ σε σχήμα καρβελιού, που περιέχει αποξηραμένα φρούτα, ζάχαρη άχνη, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά ή γλάσο. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γερμανικό γλυκό των Χριστουγέννων.
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)