Η Αλεξάνδρεια γιόρτασε την Απελευθέρωσή της (φώτο)

Την Απελευθέρωσή της γιόρτασε και η πόλη της Αλεξάνδρειας, την Κυριακή (18/10/2015), κλείνοντας έτσι ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων στην Ημαθία, με αφορμή την 103η Επέτειο από τον Οκτώβριο του 1912, όπου οι πόλεις της Ημαθίας, αλλά και ολόκληρη η Μακεδονία αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό.

Το πρωί τελέστηκε Θ. Λειτουργία, Μνημόσυνο στους πεσόντες του Μακεδονικού Αγώνα και τον Παύλο Μελά, από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελήμονα και τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Χαντιμασίσκ και Σουργκούτ κ. Παύλου (εκκλησία της Ρωσίας). Στη συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία εντός του Ναού και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, πέραν του οικοδεσπότη Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκιρίνη, ο βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι βουλευτές Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστος Αντωνίου και Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι σχολείων και συλλόγων της πόλης.
Στη συνέχεια, πολλοί από τους προαναφερθέντες μετέβησαν στην έδρα της Εστίας Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας, όπου παρακολούθησαν επετειακή εκδήλωση, αφιερωμένη στην Απελευθέρωση της πόλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο