προφυλακτικά STOP! (του... Βελέντζα)

Γράφει ο Ιωάννης Βελέντζας*

Φίλοι μου, καλή σας μέρα.

Aν και ανήκω στην κατηγορία εκείνων των συζύγων που με τις ημερομηνίες δεν τα πάνε καλά (μεταξύ μας πρέπει να είμαστε πολλοί), ω του θαύματος, θυμήθηκα την επέτειό μας. 

Πρωί - πρωί μπάστακας πάνω από το κρεβάτι (ο καναπές ήταν χαρούμενος που τον άφησα για λίγο), με το λουλουδικό, και με χαμόγελο, καλημέρα στο μωρό μου και … τα κατάφερα.
Έλαβα υπόσχεση ότι το βράδυ, θα συζητηθεί το θέμα του τσιριμπίμ - τσιριμπόμ (όπως ακριβώς έλαβε και η πατρίδα μας, υπόσχεση για κούρεμα του χρέους!).

Η πολυπόθητη ώρα άρχισε να πλησιάζει, παρακολούθησα ειδήσεις να πωρωθώ λίγο, είδα τούρκικο σήριαλ για να γίνω θηρίο, θυμήθηκα και λίγο Μέργκελ, τα πήρα στο κρανίο, …. και έτοιμος, μάχιμος, το καθήκον … με καλούσε. 

Και ξαφνικά, δεν το πιστεύω. Που πας ρε Καραμήτρο. Τώρα κατάλαβα τι σόι δόκιμος ήσουν στο στρατό. Και τι δεν άκουσα! Γρήγορα όμως κατάλαβα το λάθος μου. Δεν υπήρχαν οι απαραίτητες προφυλάξεις, υπάρχει το προηγούμενο με τα τέσσερα τέκνα, οπότε δικαιολογημένες οι φωνές. 
Μωρό μου, αστέρι μου, μην ανησυχείς τρέχω στο περίπτερο, ευκαιρία να κοιμηθούν και τα παιδιά καλύτερα. Προσέφερα μπανάνα, με μέλι και καρύδια, και τρέξιμο (όσο μπορούσα!) για το περίπτερο.  
- μπάρμπα Νίκο, θα ήθελα προφυλακτικά STOP.

- ω δεν το πιστεύω, θα το κάνεις!

- ρε μπάρμπα Νίκο, άσε τις θεωρίες και θα τελειώσει η μπανάνα!

- λυπάμαι, αλλά έχουν τελειώσει. Όπου και να ψάξεις δεν θα βρεις. Τα STOP, τα μάζεψε όλα ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Πάρε άλλη μάρκα.

- αφού, το ξέρεις δεν γίνεται. Κάποιες συνήθειες δεν αλλάζουν. Πως έγινε, δεν το καταλαβαίνω.
καλά δεν ακούς, δεν διαβάζεις. Τα STOP κάνουν θραύση. Μόλις έρχονται, τσουπ εμφανίζεται ένας Συριζάκιας και ένα μπλε στρουμφάκι και τα μαζεύει. 

- μα πως γιατί, τι συνέβη?

- ξέρεις άρχισαν να το κάνουνε πολύ, γιατί θέλουν να καλύψουν το κενό που άφησε πίσω τους ο Τατσό και ο Σπαλιάρας. Παρόλα αυτά με το συγκεκριμένο προιόν, δεν ξέρω τι γίνεται. Στο κάτω - κάτω επιστήμονας είσαι, βρες τη λύση. Κάνε καμιά τριγωνομετρία, λύσε καμιά διαφορική εξίσωση, σχεδίασε, κάτι θα καταφέρεις.

Απογοητευμένος, πήρα το δρόμο της επιστροφής. Δεν πίστευα στην ατυχία μου. Να με βάζουν εμπόδια οι Συριζαίοι και οι οπαδοί του κόμματος "λαχαναγορά η ΝΔ". 
Δεν θα έρθει η Κυριακή, είπα από μέσα μου, θα σας κανονίσω εγώ. Κάποια στιγμή έφθασα στο σπίτι.

Οι μπανάνες είχαν τελειώσει, τα καρύδια καπούτ, μέλι ελάχιστο, και ο μικρός Μητσάρας είχε ξυπνήσει και καθόταν στη θέση μου και έτρωγε γιαούρτι με το λίγο μέλι που είχε απομείνει.

Γύρισα στον καναπέ μου, και άνοιξα το χαζοκούτι, προβληματισμένος όμως. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.  Και δεν έφτανε αυτό, αλλά "έπεσα", πάνω σε πάνελ που συζητούσανε για τις επικείμενες εκλογές και τότε βρήκα αμέσως τη λύση του προβλήματος που μου είχε θέσει ο περιπτεράς. 
Ήταν καταιγιστικοί. Οι ορμές τους και το πάθος τους μεγάλο. Με δυναμικότητα υποστηρίζανε:

θα βάλουμε STOP στη φτώχεια,
θα βάλουμε STOP στη λιτότητα,
θα βάλουμε STOP στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό,
θα βάλουμε STOP στην άκρατη φορολογία,
θα βάλουμε STOP στην εκμετάλλευση …… βοδιού από βόδι,
θα βάλουμε STOP στην επεκτατική πολιτική της Γερμανίας,
θα βάλουμε STOP στη μείωση των μισθών και των συντάξεων,
θα βάλουμε STOP στη φορολόγηση των αγροτών,
θα βάλουμε STOP στην άνοδο της ανεργίας,
θα βάλουμε STOP στα ρουσφέτια,
θα βάλουμε STOP στο ξεπούλημα της χώρας,
θα βάλουμε STOP στα υπέρογκα έξοδα του δημοσίου,
θα βάλουμε STOP στα κόκκινα δάνεια,
θα βάλουμε STOP, ……………..γενικώς.

Στις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, να μιλήσουν συγκεκριμένα και με νούμερα, η απάντηση ήταν αποστομωτική. Τα ερωτήματά σας δεν είναι ορθά, είναι παραπλανητικά. Σημασία έχει η αλλαγή πολιτικής.

Δεν άντεξα άλλο, και πάλι … τρέχοντας πήγα στον μπάρμπα Νίκο και τον παρακάλεσα από τη νέα παρτίδα των προφυλακτικών, να μου κρατήσει ένα κουτάκι, για να βάλω STOP στην βλακεία!

* Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας, Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

"Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 18 χρόνια γάμου και 21 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο