Ιερόσυλοι "χτύπησαν" τη Μονή Καλλίπετρας Βέροιας (φώτο)

Τα ξημερώματα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015, άγνωστοι διέρρηξαν το μοναστήρι της Θεοτόκου Καλλίπετρας Βέροιας, που βρίσκεται στις όχθες του Αλιάκμονα. Το συμβάν συνέβη πριν τις 3:00 το πρωί, που οι μοναχοί εγείρονται για την καθημερινή πρωινή λειτουργία.

Συγκεκριμένα, οι δράστες κατέστρεψαν τις κάμερες παρακολούθησης, εισέβαλαν από το εξωτερικό τείχος στο παράθυρο του παρεκκλησίου της Μονής και αφού προκάλεσαν διάφορες καταστροφές αναζητώντας τιμαλφή στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην εικόνα της Θεοτόκου που φυλάσσεται στο αρχονταρίκι την μετέφεραν στο πάρκινγκ και εκεί την απογύμνωσαν από τα τάματα (κοσμήματα κ.α. αφιερώματα).

Στη συνέχεια διέρρηξαν και τα 2 οχήματα που ανήκουν στους πατέρες της Μονής χωρίς να βρουν κάτι αξιόλογο, προκαλώντας όμως βλάβες.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό στις 4.30 το πρωί, κατά την μετάβαση των μοναχών στο παρεκκλήσιο για την πρωινή μοναστηριακή ακολουθία και λειτουργία. 

Κλήθηκε άμεσα η Ασφάλεια Βέροιας, η οποία κατέγραψε το γεγονός και πήρε τις ανάλογες καταθέσεις. Ερευνάται το υλικό της ψηφιακής καταγραφής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο