Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας στο "Βλαχογιάννειο"

ΔΤ: Μαθητές των Δ΄και Ε΄ τάξεων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας επισκέφτηκαν τμηματικά την Τετάρτη 04-03-2015 το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών τους εκδρομών, όπου στο μουσείο τους υποδέχτηκε ο συλλέκτης και υπεύθυνος του μουσείου κ.Κανέλλος Ντόντος, ο οποίος και τους ξενάγησε στους δύο ορόφους όπου εκτίθενται τα εκθέματα.

Οι μαθητές επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και για την ιστορική περίοδο του 1940, όπως επίσης ενημερώθηκαν και για την πολιτισμική εξέλιξη της πόλη της Βέροιας από την περίοδο του 1900 έως και το 1922 μέσα από τα εκθέματα του μουσείου. Κατά την ξενάγηση ειπώθηκαν και αναλύθηκαν πολλά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα και ιδιαίτερα στον χώρο των Γιαννιτσών  της Βέροιας και της Νάουσας. 

Επίσης οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν για πρώτη φορά σε άμεση επαφή με τις στολές των ευζώνων, όπου και εντυπωσιάστηκαν, ενώ στο τέλος της ξενάγησης υπό τύπου διαλόγου οι μαθητές μπόρεσαν να μεταφέρουν προφορικά της εντυπώσεις τους τόσο στον ίδιο τον κ.Ντόντο όπως και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς. 

Το σχολείο συνοδευόταν από την Δ/ντρια κ.Αντωνία Χαρίση, και τους εκπαιδευτικούς κ.κ.Αντωνιάδου Μαλαματή, Αλδάκο Θεόδωρο ,Κουλάλη Ευριδίκη, Χ’’Ιωάννου Νικόλαο, Κουτσογιάννη Βασιλική και Μπακαλιού Αικατερίνη. 

Η επίσκεψη έληξε όπως πάντα με αναμνηστικές φωτογραφίες μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως και με φωτογραφίες με τα εκθέματα του μουσείου, ενώ οι άριστες εντυπώσεις όλων των επισκεπτών αποτυπώθηκαν στο βιβλίο επισκεπτών του μουσείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο