Κ. Λαπαβίτσας από Βέροια: Χωρίς "καθαρή" εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ - Τον Ιούνιο προσφυγή σε "ετυμηγορία"

Συνέντευξη Τύπου σε ΜΜΕ της Ημαθίας, παραχώρησε ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, το απόγευμα του Σαββάτου (14/3), σε κεντρικό καφέ της Βέροιας, όπου αναφέρθηκε σε μία σειρά γενικού, αλλά και τοπικού, ενδιαφέροντος θέματα και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των παριστάμενων δημοσιογράφων και εκπροσώπων τοπικών Μέσων.

Ο κ. Λαπαβίτσας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, για να μην υλοποιηθεί το εξαγγελθέν πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως υπάρχει έντονο πρόβλημα σε ρευστότητα και χρηματοδότηση, ενώ, ως σημείο ορόσημο για την ελληνική οικονομία, έθεσε τον ερχόμενο Ιούνιο, όπου, όπως σημείωσε, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε ένα ουσιαστικό δίλημμα, όπως αυτό του Φεβρουαρίου, αλλά τότε δεν θα υπάρχει νέα παράταση. 

Στο δίλημμα αυτό, όπως είπε ο κ. Λαπαβίτσας, θα μπορεί να δώσει απάντηση μόνο ο Ελληνικός λαός. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον τρόπο που ο λαός θα αποφανθεί, αφήνοντας, στην ουσία, ανοιχτά και τα δύο ενδεχόμενα, για εκλογές ή δημοψήφισμα. Ακόμη και όταν, αργότερα, ερωτήθηκε επ΄ αυτής της "ετυμηγορίας", ο Κώστας Λαπαβίτσας δεν τάχθηκε υπέρ της μίας ή της άλλης περίπτωσης. Όπως και να έχει, ξεκαθάρισε πως η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει ξεκάθαρη εντολή, σε περίπτωση ρήξης με τους Ευρωπαίους και τονίζοντας πως, μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, θα κληθεί ο λαός να δώσει πιο ξεκάθαρη "εντολή".

Αναφορικά με τα προβλήματα της Ημαθίας, ανέφερε ότι ήδη έχει κάνει επαφές και έχει συμμετάσχει σε συσκέψεις σχετικά με τους απολυμένους του Λαναρά, στο θέμα των οποίων, όπως είπε, δρομολογήθηκε η αντιμετώπισή του, καθώς και γενικότερα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Ημαθίας, κάνοντας ειδική αναφορά στο ροδάκινο και την ΕΒΖ.
Ερωτηθείς από το InVeria.gr σχετικά με το Ρωσικό Εμπάργκο, που πλήττει σοβαρά το αγροτικό εισόδημα της Ημαθίας, ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε πως ήδη έχει εξεταστεί το θέμα και δρομολογούνται ενδεχόμενες λύσεις, σημειώνοντας, πως δεν είναι θέμα αγροτικής πολιτικής, αλλά εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε, έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, καθώς "των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν", όπως είπε.

Τέλος, απαντώντας επίσης σε ερώτηση του InVeria.gr για τον συνάδελφό του, Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Κώστας Λαπαβίτσας είχε μόνο καλά λόγια να πει, χαρακτηρίζοντάς τον "καλό οικονομολόγο", με "αιρετικές απόψεις", αλλά κάνοντας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί...

Δείτε στα παρακάτω βίντεο, όλη την τοποθέτηση του Κώστα Λαπαβίτσα και τις απαντήσεις του στο InVeria.gr, καθώς και όλη την υπόλοιπη συνέντευξη:


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο