Η κατάσταση του βρεφονηπιακού σταθμού στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Τι απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Αναφορά στο δημοσίευμα του InVeria.gr, σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό Εργοχωρίου, στη Βέροια, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, τη Δευτέρα (9/3).

Ο κ. Κορωνάς, ανέφερε πως δεν μπορεί οι φωτογραφίες να είναι τραβηγμένες σε ώρα λειτουργίας του Σταθμού (προφανώς θεωρώντας το αδιανόητο), ωστόσο παραδέχτηκε πως υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την ασφάλεια του χώρου και πως δρομολογήθηκε ήδη η τοποθέτηση φύλακα.

Και όμως, ο κ. Κορωνάς έπεσε έξω! Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στη 1.30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας (Δευτέρα, 9/3) και όχι κάποια στιγμή που ήταν κλειστός ο βρεφονηπιακός σταθμός. Μάλιστα ενημερώθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος για την κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την ώρα στο σημείο. 

Δηλαδή:

Μια... ντουζίνα χαλιά στα κάγκελα, μια... ντουζίνα αδέσποτα σκυλιά να περιφέρονται στα αυτοκίνητα των γονιών που εκείνη την ώρα παίρνουν τα παιδιά τους από τον Σταθμό και μια... ντουζίνα μικρά τσιγγανάκια, που πετάγονται στον δρόμο, για να ζητήσουν ελεημοσύνη. Και πολλά σκουπίδια...

Αν ρωτήσει ο αγαπητός κ. Κορωνάς, θα μάθει πως δεν είναι μόνο στα κάγκελα το πρόβλημα, αλλά και εντός του προαυλίου. Φθορές, σκουπίδια, ακαθαρσίες, από ζώα και ανθρώπους. Ειδικά τις ημέρες που βρέχει, μπορεί να δει και... ρούχα απλωμένα, προς πλύσιμο!

Άλλωστε, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, για όλα αυτά έχει ενημερωθεί πριν από τα Χριστούγεννα, από τριμελή επιτροπή γονέων του βρεφονηπιακού σταθμού.

Δεν χωράει αμφισβήτηση στην εγκυρότητα των δημοσιευμάτων μας και, όπως είναι φυσικό, θα παρακολουθούμε το θέμα στενά...

Γράψαμε για "απαράδεκτη κατάσταση" και έτσι είναι. Αρκεί μία επίσκεψη στον χώρο!

Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ας ρωτήσει πρώτα τους ίδιους τους υπαλλήλους και γονείς και μετά να βγάλει συμπεράσματα. Με την φράση : "δεν μπορεί οι φωτογραφίες να είναι τραβηγμένες σε ώρα λειτουργίας του Σταθμού" δείχνει την άγνοια και ανεπάρκεια των καθηκόντων του. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουμε μία έρευνα αυτοπροσώπως και μετά σχολιάζουμε.
    Έχω το 2 παιδί μου (το πρώτο ήταν πριν 5 χρόνια) στο ίδιο σταθμό και η κατάσταση από τότε ήταν απαράδεκτη σε σημείο που έμπαιναν και έκλεβαν τσάντες και έκαναν την ανάγκη τους στον προαύλιο χώρο και έπρεπε να καθαρίζουν καθημερινά. Έχει συμμαζευτεί λίγο η κατάσταση αυτήν τη χρονιά. με την έννοια ότι δεν γίνονται κλοπές και άλλα έκτροπα. Αλλά τα χαλιά, αδέσποτα και τα μικρά που τρέχουν για ζητιανιά είναι μόνιμο φαινόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρα απο τον βρεφονηπιακό πρόβλημα υπάρχει σε όλη την περιοχή.Ηρθαν απο το πουθενά και υποβάθμισαν μια περιοχή.Πολυκατοικιες τις περιοχής χρειάστηκαν διπλάσια χρήματα να ολοκληρωθούν λόγω κλοπών (καλώδια,σίδερα κτλ)Μικρά παιδιά πετάγονται απο το πουθενά στον δρομο με κίνδυνο της ζωής τους.Αφοδευουν οπου βρουν (και μέσα στον προαύλιο χώρο του βρεφονηπιακόυ),είναι εντονος ο κίνδυνος λοιμώξεων διότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες.Επιτέλους κάντε το αυτονόητο και εφαρμοστε τους νόμους.Καταπατούν χώρους,κλέβουν ρεύμα,κλέβουν σπίτια.Τι άλλο πρεπει να γίνει;ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΓΙΝΕΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βαγγελης10/3/15, 6:21 μ.μ.

    είμαι κάτοικος της περιοχής από το 2004.προφανώς ο κύριος αντιδήμαρχος πιστεύει ότι αυτό το χάλι που υπάρχει αν δημιουργείται εκτός λειτουργείας του παιδικού σταθμού δεν υπάρχει πρόβλημα.να ενημερωθεί λοιπόν ότι αυτό ειναι μονιμό φαινόμενο παράλληλα με τα λιμνάζοντα νερά το καλοκαίρι που δημιουργούνται από το νερό που τρέχει συνεχώς καθώς δεν το πληρώνουν.να έρθει να δει και τα απομεινάρια του πολυδιαφησμένου σχολείου της προηγούμενης δημάρχου.τα μπάζα δηλαδή καθώς το ξήλωσαν και τα πήραν όλα.έχω να καθήσω στο μπαλκόνι καλοκαίρι τα 4 τελευταία χρόνια καθώς είναι και μερακλήδες βλέπεται.αρχίζουν την μουσική από απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα και πολλές φορές ακούγεται και μέσα στο σπίτι.ας ενημερωθεί από την αστυνομία πόσες κλήσεις δεχεται καθημερινά.και μία ερώτηση.τα 3 τελευταία χρόνια ο φωτισμός του δρόμου δεν ανάβει από το ύψος του γυμνασίου μέχρι τον παιδικό σταθμό.την ίδια στιγμή βέβαια στον "καταυλισμό" όλες οι λάμπες αναμένες.το ρεύμα από που το παίρνουν και ποιος το πληρώνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο