Απαράδεκτη κατάσταση σε δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό της Βέροιας

Ολοένα και εντονότερο γίνεται το πρόβλημα με τη γειτνίαση του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Εργοχώρι Βέροιας, με παράνομο καταυλισμό τσιγγάνων που απέχει λίγα μέτρα από το σημείο.

Τα προβλήματα πολλά: Φθορές στο προαύλιο και στην παιδική χαρά, ακαθαρσίες και σκουπίδια, πολλοί "αδέσποτοι σκύλοι", κρεμασμένα χαλιά στα κάγκελα (βλέπε σημερινές φωτογραφίες), δεκάδες μικροί τσιγγάνοι στον δρόμο πετάγονται μπροστά στα αυτοκίνητα ή παίρνουν από πίσω τους γονείς κ.α.

Μάλιστα, το προαύλειο λειτουργεί και ως "τουαλέτα" όταν είναι κλειστό, ενώ εν ώρα λειτουργίας, υπήρξαν πολλές φορές περιστατικά που, ανήλικοι και ενήλικοι τσιγγάνοι έκαναν - μπροστά στα μάτια των παιδιών - την ανάγκη τους έξω από τον Σταθμό.
Βεβαίως, η ανεξέλεγκτη παραμονή τσιγγάνων από όλη την Ελλάδα στον συγκεκριμένο καταυλισμό, καθώς έμαθαν ότι ο Δήμος δεν τους μετακινεί, ενώ τους παρέχει δωρεάν νερό και παίρνουν ανενόχλητοι λαθραία ρεύμα, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα και σε ολόκληρο τον συνοικισμό του Εργοχωρίου, ενώ κρούσματα μικροκλοπών είναι πολύ συχνό φαινόμενο. 

Μόνιμη επωδός της εκάστοτε δημοτικής αρχής, είναι ότι "δεν τους θέλει κανείς". Και είναι λογικό να μην θέλει κανείς μια τέτοια κατάσταση στην περιοχή του. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι απαλλάσσει των ευθυνών, κανέναν. 

Από όποιο πρίσμα και αν κοιτάξει κανείς το θέμα, είναι απαράδεκτο: Κοινωνικά και ανθρωπιστικά, είναι απαράδεκτο ανήλικα παιδιά να ζουν σε τέτοιες συνθήκες. Στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια κατάσταση, και μάλιστα δίπλα σε σχολικά συγκροτήματα και παιδικούς σταθμούς. Σε επίπεδο ασφάλειας, είναι αδιανόητο να υπάρχει ένα "κράτος εν κράτει" και μάλιστα "άβατο" από την αστυνομία.

Ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ σε αμφιλεγόμενα έργα (βλέπε ανάπλαση Βέροιας), ενώ υπάρχει σοβαρό ανθρωπιστικό και υγειονομικό ζήτημα στις παρυφές της πόλης... Για το πόσο ικανή ή πόσο ανίκανη μπορεί να αποδειχθεί η παρούσα Δημοτική Αρχή (λέγοντας Δημοτική Αρχή εννοούμε ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους, πλειοψηφίας και μειοψηφίας, φυσικά και τον Δήμαρχο), η αντιμετώπιση του τραγικού φαινομένου θα είναι ένας καθοριστικός δείκτης.

Είναι, άραγε, ικανός ο Δήμος Βέροιας να αντιμετωπίσει το θέμα; Μέχρι τώρα, υπήρξε - εκ του αποτελέσματος - εντελώς ΑΝΙΚΑΝΟΣ.

Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Απίστευτο πρόβλημα. Ακαθαρσίες παντού.Ατομα να αφοδευουν μέσα στην μέση του δρόμου.Καθημερινό φαινόμενο οι κλοπές.Αλλες οικογένειες πληρώνουν φόρους στην ΔΕΗ και και φόρους για τα οικόπεδα τους και αυτοι οι ανθρωποι καταπατουν οικοπεδα,κλεβουν ρευμα,δημιουργούν προβλήματα με τις κλοπές και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους λέει τίποτα . Στην υπόνοια να μην χαρακτηριστούν ρατσιστές αφήνουν ανεξέλεγκτους αυτους τους ανθρώπους να ριμαζουν μια περιοχη όπως και τις περιουσίες ανθρώπων που χύνουν αίμα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στους φόρους και τα χαράτσια.ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο