"Τσίρκο" το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (βίντεο)


Καλός είναι ο χαβαλές, καλή η πλάκα, αλλά από ένα σημείο και μετά το θέμα καταντάει φαρσοκωμωδία. Ο λόγος για το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, που κάθε φορά, όλο και πιο πολύ, μοιάζει περισσότερο με τσίρκο, παρά με σώμα αξιόλογων πολιτών, που ψηφίστηκαν από τον λαό της Βέροιας για να τους διοικεί.

Υπόλογοι για την κατάσταση είναι πολλοί και από την πλειοψηφία και από την μειοψηφία. Στο Δημοτικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι για να αποφασίζουν, να θέτουν ζητήματα και ερωτήματα, οι υπεύθυνοι να απαντούν, οι δημοσιογράφοι να καταγράφουν, οι πολίτες να παρακολουθούν.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, για ακόμη μια φορά οι παριστάμενοι έγιναν μάρτυρες στείρας αντιπαράθεσης, χωρίς κανένα νόημα, ερωτήσεων εντυπωσιασμού, αλλά και αποφυγή ερωτήσεων, τοποθετήσεις εμπρηστικές ή ειρωνικές και άλλες ασχήμιες.

Αταξία,  μπηχτές, ατάκες, παράπονα, επιπλήξεις, χαβαλές, φωνές... Χωρίς τήρηση του κανονισμού πολλές φορές, πολλοί νόμιζαν πως μπορούν να πετάγονται όποτε θέλουν, ενώ οι άλλοι νόμιζαν πως μπορούν να απαντούν όπως και όπου θέλουν. Μία άθλια εικόνα, η οποία δεν τιμά το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μπορεί ορισμένοι να νομίζουν πως αυτή η εικόνα δείχνει δυναμική. Μπορεί να νομίζουν πως πετώντας μια εξυπνάδα, κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ωστόσο, το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν για όσκαρ... αθλιότητας.

Τα περιστατικά πολλά, αλλά ανάξια λόγου. Να ξέρουν όσοι θέλουν να κάνουν σόου ή όσοι νομίζουν πως είναι στο απυρόβλητο, πως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Η κατάσταση είναι ντροπιαστική και η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων αισθάνονται ντροπιασμένοι από αυτές τις εικόνες.

Να σημειωθεί ότι, στο τέλος της συνεδρίασης, μόνο ο Νίκος Μπέκης και η Πετρούλα Παπαδίνα έμειναν στα έδρανα της μειοψηφίας. Σοβαρό λόγο για αποχώρηση είχε μόνο ο Γιώργος Μελιόπουλος, ο οποίος είχε βάρδια στην Υπηρεσία του (Πυροσβεστική), ενώ οι υπόλοιποι ή επικαλέστηκαν λόγους... διαμαρτυρίας ή απλά... την έκαναν.

Δείτε μερικά αποσπάσματα από τη συνεδρίαση:



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Zeno_of_Citium3/2/15, 3:54 μ.μ.

    Εφ' όσον δεν είναι "φασίστες" οι διαφωνούντες, έχουν δημοκρατικό δικαίωμα και να φωνασκούν και να αλληλο-βρίζονται. Μην το κάνετε θέμα. Αυτό είναι το μεγαλείο του κοινοβουλευτισμού. Γιατί να μην απαντά και σε ένα μίνι κοινοβούλιο, όπως είναι το δημοτικό συμβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο