Μηχανήματα για συντήρηση του χλοοτάπητα, ποια είναι και πώς να τα χρησιμοποιείτε;

Το γκαζόν αποτελεί την πρώτη επιλογή στους ιδιοκτήτες κήπων με μεγάλη έκταση και αυτό γιατί προσδίδει την αίσθηση της καθαριότητας του χώρου και φυσικά ομορφαίνει τον κήπο μας. Υπενθυμίζουμε πως η συντήρηση του γκαζόν δεν είναι εύκολη και χρειάζεται κόπο, χρόνο και χρήματα.

Για την συντήρησή του απαραίτητη παράμετρος είναι το πότισμα, οπότε πριν την τελική του τοποθέτηση σκεφτείτε αν έχετε τον ελεύθερο χρόνο που χρειάζεται να αφιερώνεται για το πότισμα και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου οι απαιτήσεις του χλοοτάπητα είναι αυξημένες. Η πιο κατάλληλη ώρα για να ποτίσουμε το γκαζόν μας είναι είτε νωρίς το πρωί.
Extra tip: Αν η καθημερινότητά μας δεν μας επιτρέπει το πρωινό ξύπνημα, μια ιδανική λύση είναι να τοποθετήσουμε αυτόματο πότισμα, με αποτέλεσμα να μπορούμε να καθορίσουμε το ωράριο του ποτίσματος.
Επόμενη απαραίτητη παράμετρος για τη σωστή συντήρηση του γκαζόν είναι το κούρεμα. Το κούρεμα δεν πραγματοποιείται πολύ ζέστες μέρες, το λιγότερο που μπορεί να φτάσει το μήκος του είναι τα 5 εκατοστά και προτού ξεκινήσουμε τη διαδικασία αφαιρούμε πάντα τα σκληρά αντικείμενα που μπορούν αν προκαλέσουν ζημιά στο μηχάνημα κουρέματος που έχουμε επιλέξει.  
Επισημαίνεται σε κάθε περίπτωση πως αν αναλαμβάνετε εσείς οι ίδιοι τη συντήρηση του κήπου σας, είναι πολύ σημαντικό να χειρίζεστε με προσοχή τα μηχανήματα κουρέματος και φυσικά να εξοπλιστείτε με τον κατάλληλο εξοπλισμό.  

2 μηχανήματα κουρέματος επιλέγονται συνηθέστερα για ιδιωτικούς χώρους:  
Χλοοκοπτικό μηχάνημα:

Είναι το κλασσικό μηχάνημα κουρέματος που υπάρχει στα περισσότερα σπίτια με κήπο. Μπορείτε να επιλέξετε ώστε να λειτουργεί ανάμεσα σε ρεύμα, αν ο κήπος σας είναι μικρός και το καλώδιο παροχής ρεύματος είναι αρκετό ή σε βενζίνη, αν ο κήπος σας είναι μεγάλος. Διαθέτει ισχυρά ψαλίδια στο κάτω μέρος του, τα οποία βοηθάνε στο κούρεμα του χλοοτάπητα.
  1. Χλοοκοπτικό τρακτέρ:
Επιλέγεται κυρίως από ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν μεγάλο κήπο και συνηθέστερα από επαγγελματίες που χρειάζονται πολλές ώρες για να διαμορφώσουν ένα κήπο. Το πλεονέκτημά του είναι ότι διαθέτει ένα μεγάλο και άνετο κάθισμα, από όπου ο χειριστής κουρεύει τον χλοοτάπητα, με εξαιρετική άνεση και ευκολία. Δείτε, εδώ, μερικά χλοοκοπτικά τρακτέρ σε ασύγκριτες τιμές!
Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται σε πιο απαιτητικές περιστάσεις όπως το χορτοκοπτικό μεσινέζας που είναι ιδανικό για μεγάλα και χοντρά χόρτα, η μηχανοκίνητη καροτιέρα και τέλος, ο μηχανοκίνητος εξαερωτήρας.   
Οι πολύτιμες συμβουλές είναι από το ηλεκτρονικό κατάστημα KOURETAS...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο