Πολωνοί τουρίστες στο Βλαχογιάννειο


Την Τετάρτη 21-1-2015 Πολωνοί τουρίστες οι οποίοι σε προγραμματισμένη επίσκεψη τους στο μουσείο της Βεργίνας και στο Βήμα του Απόστολου Παύλου, επισκέφθηκαν και το Βλαχογιάννειο μουσείο. Στο μουσείο τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος του μουσείου και εκθέτης κ. Κανέλλος Ντόντος, ο οποίος και τους ξενάγησε στα εκθέματα των δύο ορόφων. 

Οι Πολωνοί επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από το μουσείο, το οποίο όπως ομολόγησαν η ύπαρξη του μουσείου αυτού τους είχε γίνει γνωστό μέσω του διαδικτύου, και δεν ανέμεναν να εκπλαγούν τόσο ευχάριστα. Η ξενάγηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες, με ιδιαίτερη έμφαση την πολιτισμική εξέλιξη της πόλης της Βέροιας από το 1900 και μετά, όπου όμως οι Πολωνοί επισκέπτες μιας κάπως μεγαλύτερης ηλικίας στάθηκαν στις βιτρίνες με τις στολές του Γερμανικού στρατού του Β΄ ΠΠ, όπου μπόρεσαν να ξετυλίξουν αναμνήσεις και γεγονότα προς τους νεώτερους, ενώ οι μικροί επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τις στολές των ευζώνων, όπου και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες. 

Το τέλος της επίσκεψης έκλεισε με αναμνηστικές φωτογραφίες, και την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεων στο βιβλίο επισκεπτών, ενώ υπήρξε και η διαβεβαίωση από τους Πολωνούς τουρίστες, πως η επίσκεψή τους στο Βλαχογιάννειο μουσείο  ήταν και το έναυσμα να εντάξουν πλέον το Βλαχογιάννειο μουσείο της Βέροιας ως μόνιμο επισκέψιμο πολιτιστικό "χώρο" από τα μέλη τους. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο