Οι νικητές και οι χαμένοι υποψήφιοι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ


Τώρα που τα... φώτα των εκλογών έσβησαν και η... σκόνη κατακάθισε, μπορούμε με ψύχραιμη ματιά να αναλύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, σχετικά με τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών των δύο πρώτων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.


ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, αδιαμφισβήτητος νικητής είναι ο γνωστός Οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, ο οποίος πήρε σταυρό προτίμησης από το 1/3 όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία (13.364 σταυρούς, από τα 31.020 ψηφοδέλτια).

Όμως, αξιοπρόσεχτη ήταν η εμφάνιση και των υπολοίπων δύο βουλευτών του, Φρόσως Καρασαρλίδου και Γιώργου Ουρσουζίδη, οι οποίοι έλαβαν 6.603 και 6.317 σταυρούς προτίμησης, αντίστοιχα. Καθόλου άσχημη εμφάνιση, σε σχέση με την 2η και τον 3ο, ήταν και του Χρήστου Αντωνίου, ο οποίος για 200 σταυρούς προτίμησης, περίπου, δεν βρέθηκε στην 3η θέση και, τελικά, κατέλαβε την 4η, με 6.085 σταυρούς προτίμησης.

Με σημαντικό αριθμό σταυρών προτίμησης, αλλά χαμηλά σε σχέση με τους άλλους, είναι η Εύη Παπαγιαννούλη (5.546 σταυροί) και, ακόμα χαμηλότερα και στην τελευταία θέση, κατατάχθηκε ο επί χρόνια γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δήμήτρης Χαμπίδης, ο οποίος με 5.161 σταυρούς προτίμησης, για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε πως δεν έχει το αναμενόμενο, για έναν γραμματέα, ρεύμα.

ΝΙΚΗΤΕΣ: 

Ο Κώστας Λαπαβίτσας (επειδή σάρωσε σε σταυρούς) και ο Γιώργος Ουρσουζίδης (επειδή κατάφερε να "μπει" στη Βουλή με σημαντικό αριθμό ψήφων, κόντρα στο κομματικό κατεστημένο)

ΧΑΜΕΝΟΙ: 

Χαμένος ο Δημήτρης Χαμπίδης (επειδή για ακόμη μία φορά έκανε αποτυχημένη κάθοδο στις εκλογές, παρά τη στήριξη του "σκληρού" πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας).


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Νέα Δημοκρατία, περισσότεροι είναι οι "χαμένοι", παρά οι νικητές. Και μάλιστα, στους χαμένους συγκαταλέγονται οι 3 από τους 4 βουλευτές της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου.

Μεγάλος νικητής είναι ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος ανέβασε τους σταυρούς του κατά 4.000 περίπου, σε αντίθεση με τον μέχρι προχθές πρώτο, Λάζαρο Τσαβδαρίδη, που έμεινε στα ίδια ποσοστά, αλλά δεν ήταν αρκετά για να τον κρατήσουν στην 1η θέση, αλλά και στη Βουλή.

Στους νικητές συγκαταλέγεται και ο 3ος σε σταυρούς προτίμησης, ο πρωτοεμφανιζόμενος Τάσος Μπαρτζώκας, ο οποίος, με την πρώτη του εμφάνιση, "άγγιξε" τα ποσοστά του 2ου το 2012, ενώ πήρε 1.500 σταυρούς περισσότερους από την 3η το 2012. Αν συγκριθεί δε με τους πρωτοεμφανιζόμενους το 2012, Ζήση Πατσίκα και Σταυρούλα Γιαννούτσου, πήρε 3.500 και 2.500 παραπάνω σταυρούς προτίμησης, αντίστοιχα. Σημειωτέον πως, αν η ΝΔ κέρδιζε και έπαιρνε τρεις έδρες, ο κ. Μπαρτζώκας από την πρώτη του εμφάνιση θα εκλεγόταν βουλευτής.

Στους χαμένους, σίγουρα πρωτοστατεί ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Ο κ. Τσαβδαρίδης είδε τον χειρότερο εφιάλτη του να γίνεται πραγματικότητα, καθώς ο "άσπονδος" φίλος του τον ξεπέρασε και μάλιστα, με δεδομένη τη μία έδρα, τον άφησε εκτός Βουλής. Επίσης, και η Γεωργία Μπατσαρά μπορεί να προσμετρηθεί στους χαμένους, καθώς, αν κράτησε τα ποσοστά της από το 2012 και παρά το γεγονός ότι ήταν η μόνη γυναίκα, ενώ είχε καθημερινή προβολή και αναγνωρισιμότητα από την χρόνια ενασχόλησή της με τα κοινά, κατατάχθηκε στην 4η θέση.

Τέλος, ο Κώστας Γιοβανόπουλος είναι σαφώς χαμένος, καθώς οι μετατοπίσεις του και ο λόγος του δεν έπεισε, ενώ ο Απόστολος Εμμανουηλίδης θα μπορούσε να καταταχθεί στους "ουδέτερους", καθώς δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει πως βγήκε τελευταίος, καθώς και ο ίδιος θα ήξερε - αν έχει σωστό κριτήριο και λογική σκέψη - πως ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία του.

ΝΙΚΗΤΕΣ:

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος (επειδή έκανε την ανατροπή) και ο Τάσος Μπαρτζώκας (επειδή έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και άφησε 2 εν ενεργεία βουλευτές πίσω του και με διαφορά).

ΧΑΜΕΝΟΙ:

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης (επειδή δεν κατάφερε να κρατήσει την πρωτιά), η Γεωργία Μπατσαρά (επειδή η σταθερή της πορεία σημαδοτεί και το τέλος της πολιτικής καριέρας) και ο Κώστας Γιοβανόπουλος (επειδή ο κόσμος του γύρισε την πλάτη, λόγω των αποφάσεών του).

Κ. Λαπαβίτσας - Γ. Ουρσουζίδης - Απ. Βεσυρόπουλος - Τ. Μπαρτζώκας

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Κρίμα που δεν εξελέγη ο Μπαρτζώκας. Ως φαίνεται, θα κάνουμε καιρό να αλλάξουμε ΓΕΝ(Ε)ΙΑ (μούσια, δηλαδή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΟΓΙΚΑ ...... ΟΥΤΕ ΚΑΙ Ο Κ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΠΕΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ........ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΩΣ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ -ΜΙΚΡΟΨΥΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ VOUCHER.......
    Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΟΧΛΟΥ......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο