Μέχρι τις 9/1 τα ψηφοδέλτια των κομμάτων


Πέντε μέρες (οριακά) έχουν περιθώριο τα κόμματα να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ανά την επικράτεια, καθώς στις 9 Ιανουαρίου λήγει η διορία κατάθεσής των προτάσεων των κομμάτων στα κατά τόπους Πρωτοδικεία για τους υποψήφιους βουλευτές τους και στις 10 Ιανουαρίου θα γίνει η ανακήρυξή τους, που θα τους επιτρέψει τη συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Αυτό σημαίνει ότι είναι σε εξέλιξη ένας απίστευτος δρόμος ταχύτητας, αλλά και... ισορροπίας, ώστε να καταρτιστούν τα ψηφοδέλτια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην Ημαθία, επίσημη ανακοίνωση για ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει, γεγονός που συμφέρει μόνο λίγους υποψηφίους, οι οποίοι κινούνται νωρίτερα από άλλους και εκ του ασφαλούς. 

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σε μεγαλύτερο βαθμό είναι ολοκληρωμένο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ (επίσημα 4 από τους 6 υποψηφίους είναι γνωστοί), ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, με την αποστολή της πρότασης με τους 12 που προτείνει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτούς, βάσει του καταστατικού του κόμματος και αν δεν διαπιστωθούν ενέργειες που γενικά αντιβαίνουν στο καταστατικό και το ύφος του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει οι 4 από τους 12 - τουλάχιστον - που πρότεινε η ΝΕ να είναι μέσα στην εξάδα των υποψηφίων.

Από τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, παρά μόνο από το ΠΟΤΑΜΙ, που ανακοίνωσε 2 υποψηφίους από την Ημαθία.

Βεβαίως, έχουν υπάρξει μεμονωμένες δηλώσεις υποψηφιότητας, οι οποίες ούτε επίσημες μπορούν να θεωρηθούν, ούτε μπορούμε να τις παρακολουθήσουμε όλες με αυτό τον τρόπο (πχ μέσω facebook). Οπότε, είμαστε σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από τα αρμόδια όργανα των κομμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο