Η Βέροια τίμησε τον Πολιούχο της Άγ. Αντώνιο (φώτο)


Τον Πολιούχο της Άγ. Αντώνιο το Νέο, τίμησε και φέτος η Βέροια, με λατρευτικές εκδηλώσεις την παραμονή και ανήμερα της εορτής του, με τη συμμετοχή αρχιερέων από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, αγημάτων του στρατού, της φιλαρμονικής του Δήμου Βέροιας, των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, από όλη τη Β. Ελλάδα.


Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Κίτρους κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο επίσκοπος Αρτσούς κ. Βίκτωρ (Μητρόπολη Οδησσού - Εκκλ. Ουκρανίας), καθώς και ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Επίσης, ήταν παρών ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμένος, βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας (Τάσος Μπαρτζώκας, Φώτης Καραβασίλης κ.α.), ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ο Διευθυντής της Α.Δ. Ημαθίας, Ταξίαρχος Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο Διοικητής της Π.Υ. Βέροιας, Επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, κ.α.

Ανήμερα της εορτής, προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Μετά το τέλος της, ψάλθηκαν τα εγκώμια του Οσίου Αντωνίου και στη συνέχεια έγινε λιτανεία των λειψάνων του Πολιούχου της Βέροιας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης (Αγ. Αντωνίου - Κεντρικής - Βικέλα - Μητροπόλεως - Βενιζέλου - Μαλακούση).

















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο