Υπό κατάρτιση τα ψηφοδέλτια στην Ημαθία (ονόματα)


Η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε και επίσημα το... σύνθημα για την έναρξη του "προεκλογικού αγώνα ταχύτητας", μέχρι τις 25 Ιανουαρίου. Όπως είναι λογικό, το... παραπολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στα δύο κόμματα που αναμένεται να διεκδικήσουν την διακυβέρνηση της χώρας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ, όσον αφορά το ψηφοδέλτιό της στην Ημαθία, τα πράγματα είναι κατά 50% "τελειωμένα", καθώς και οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Οπότε, μένουν άλλα τρία άτομα για να καλύψουν το ψηφοδέλτιο. 

Από τους 3, η μία θα είναι γυναίκα κατά πάσα πιθανότητα και γίνονται προσπάθειες να είναι από τη Νάουσα, όπου δεν υπάρχει την μετά Ηλία Φωτιάδη εποχή ισχυρή υποψηφιότητα. Αν είναι από τη Νάουσα η γυναίκα υποψήφια, μένουν δύο θέσεις ακόμα για τους Δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας. Αν δεν είναι από εκεί, θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει ένας υποψήφιος από το Δήμο Νάουσας και υπολείπεται μία θέση.

Οι υπόλοιποι ένας ή δυο (ανάλογα από που θα είναι η 2η γυναίκα) θα είναι από τη Βέροια και σε αυτούς θεωρείται σχεδόν σίγουρη η υποψηφιότητα του δικηγόρου Βέροιας και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Τάσου Μπαρτζώκα. 

Η περίπτωση επιστροφής του Κώστα Γιοβαννόπουλου στη ΝΔ, παρά την μεταστροφή και την "μεταμέλεια" που έδειξε, προς το παρόν φαντάζει απίθανη.

Συνεπώς, το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

- Λάζαρος Τσαβδαρίδης (σίγουρα)
- Απόστολος Βεσυρόπουλος (σίγουρα)
- Γεωργία Μπατσαρά (σίγουρα)
- Τάσος Μπαρτζώκας (πιθανότατα)
- Γυναίκα υποψήφια
- Άλλος υποψήφιος (από τη Νάουσα, αν δεν είναι η 2η γυναίκα από Νάουσα ή από τη Βέροια, αν η γυναίκα είναι από Νάουσα)


Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι σαφώς πιο επισφαλή για οποιαδήποτε πρόβλεψη. 

Αιτήσεις έχουν υποβάλει πολλά άτομα, είτε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ή όχι (όπως προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος).

Μια πρώτη εκτίμηση, πολύ επισφαλής - όπως προείπαμε - και ενδεικτική, αναφέρει ότι το ψηφοδέλτιο θα διαμορφωθεί με κάποιους από τους παρακάτω:

- Δημήτρης Χαμπίδης
- Θανάσης Θεοχαρόπουλος 
- Γιώργος Κάκαρης 
- Κώστας Λαπαβίστας
- Παύλος Κοντογιαννίδης
- Γιώργος Ουρσουζίδης
- Χάρης Καφτεράνης
- Εύη Παπαγιαννούλη
- Κική Σιδηροπούλου
- Ξανθούλα Καρανίκα 


Όσον αφορά τα άλλα κόμματα, στο ΠΟΤΑΜΙ είναι σε εξέλιξη διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίου από την τοπική οργάνωση, στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί "μούδιασμα", ειδικά μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου, στους ΑΝ.ΕΛ. ο Νίκος Γαλλίκας συγκεντρώνει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον, στον ΛΑ.Ο.Σ. ήδη άρχισαν να γίνονται ανακοινώσεις από υποψηφίους, ενώ το ΚΚΕ θα έχει το δικό του, μακριά από "προσωπολογίες", ψηφοδέλτιο.

Ν.Β.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο