Το Β' Σ.Σ. έφυγε, στόχος να κρατηθεί η 1η Μεραρχία Πεζικού στη Βέροια


Ένας χρόνος συμπληρώνεται στο τέλος του τρέχοντα μήνα από τότε που το Β' Σώμα Στρατού, που έδρευε στη Βέροια, έβαλε "ταφόπλακα", παρά τις όποιες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και τις πολιτικές αρχές της περιοχής.

Ήταν 29 Νοεμβρίου του 2013. Μια λιτή τελετή, με την απουσία των πολιτικών αρχών (η φωτογραφία είναι από εκείνη την τελετή). Ήταν ένα πλήγμα για την Ημαθία, ωστόσο τις "πληγές" ήρθε να... επουλώσει κάπως η μεταφορά στην μέχρι πρότινος έδρα του Β' Σ.Σ. το Στρατηγείο της 1ης Μεραρχίας Πεζικού. 

Στόχος, πλέον, όλων των πολιτικών δυνάμεων της περιοχής, είναι η διατήρηση αυτού του σημαντικού στρατιωτικού φορέα στην περιοχή. Εκεί που παλιά δέσποζε το Β' Σ.Σ., η 1η Μεραρχία ανοίγει σιγά - σιγά τα... φτερά της.

Πρέπει να την αφήσουμε ανενόχλητη, χωρίς να διεκδικούμε ό,τι οι πολιτικές αποφάσεις των προηγούμενων ετών της άφησε. Και τα κτίρια φυσικά.

Βουλευτές, Περιφέρεια - Αντιπεριφέρεια, Δήμοι, πρέπει να είναι υπέρ της παραμονής της 1ης Μεραρχίας. Και υπέρ της πλήρους ανάπτυξής της στα δύο στρατόπεδα έξω από τη Βέροια, τα οποία λειτουργούν κανονικά, έστω και αν έχουν φύγει κάποιες υπηρεσίες.

Τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο σημαντικό από την παραμονή της 1ης Μεραρχίας στην Ημαθία. Ούτε προσωπικά οφέλη, ούτε περιουσιακά οφέλη, ούτε γειτονικά οικόπεδα.

Οι περισσότεροι το γνωρίζουν, όσοι δεν το ήξεραν, το μαθαίνουν, πως μπορεί το Σώμα να έφυγε, αλλά τη θέση του πήρε η 1η Μεραρχία Πεζικού, που αποτελεί μία βαθμίδα υποδεέστερο σχηματισμό από το Σώμα.

Ν. Β.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο