Ρύθμιση για πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε 100 δόσεις


Να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε 100 δόσεις μπορούν εκατομμύρια φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την εφαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων για χρέη προς τις εφορίες και τα τελωνεία. 

Συγκεκριμένα στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι υποχρεωτικά υπάγεται στη ρύθμιση το σύνολο των βεβαιωμένων έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 και ληξιπρόθεσμων έως και την ημερομηνία της αίτησης οφειλών, που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών. 

Μετά από επιλογή του οφειλέτη μπορούν να υπαχθούν βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής, βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Έτσι εκατομμύρια πολίτες που θα έπρεπε έως το τέλος Φεβρουαρίου 2015 να έχουν καταβάλει τις εναπομείνασες δόσεις του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ μπορούν να μη το κάνουν και να τις αφήσουν να καταστούν ληξιπρόθεσμες. Έτσι θα μπορέσουν να τις εντάξουν σε ρύθμιση καταθέτοντας τη σχετική αίτηση μέσω του Taxis το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2015 που λήγει η σχετική προθεσμία. 

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής για όλες τις περιπτώσεις που αυτό υποστηρίζεται τεχνικά. Εξαιρετικά και σε περίπτωση που υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.Ο.Υ./ Τελωνείο/Υπηρεσία, ο Προϊστάμενος της οποίας είναι αρμόδιος για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής, ο οποίος εξετάζει την αίτηση και τις προϋποθέσεις υπαγωγής. 

Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (Τράπεζες κλπ) με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία της φορολογικής διοίκησης.Η πρώτη δόση της ρύθμισης είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, οι δε επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Η καταβολή της οφειλής δύναται να πραγματοποιείται μέσω πάγιας εντολής στους φορείς είσπραξης.

Πηγή: agrotypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο