Ολοκληρώνεται το νέο σχολείο στα Γιοτζαλίκια - Του χρόνου το 1ο κουδούνι (βίντεο - φώτο)


Το Σεπτέμβριο του 2015 θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του νέου σχολικού συγκροτήματος στα Γιοτζαλίκια της Βέροιας, που θα στεγάσει το 1ο Φιλίππειο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ξενάγηση των συντελεστών του έργου, το πρωί της Παρασκευής (10/10/2014).


Για το συγκρότημα μίλησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δ. Βέροιας Άρης Λαζαρίδης, η Στέλλα Σιδηροπούλου, Αρχιτέκτονας - Μηχανικός, ο Ευθύμης Γκαβανάς, Πολιτικός Μηχανικός, ο Μαυρουδής Ιωαννίδης, Μηχανολόγος Μηχανικός, ο Χρήστος Σέππος, Μηχανογράφος Μηχανικός, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός, ο Στάθης Τζωρτζίνης, υπάλληλος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.), καθώς και ο κατασκευαστής του έργου Δημήτρης Παζιάνας.

Το νέο σχολικό συγκρότημα από τρία μέρη - κτίρια, που το καθένα θα στεγάσει διαφορετικά τμήματα.

Το πρώτο κτίριο προορίζεται για τους μαθητές του 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου, το δεύτερο κτίριο στο ισόγειό του θα εξυπηρετεί τις κοινές λειτουργίες και των δυο σχολείων (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μεγάλη σύγχρονη βιβλιοθήκη, ιατρείο, γραφείο συλλόγου κ.α.) και το τρίτο θα στεγάσει το 2ο ΓΕΛ Βέροιας.


Το κτίριο υπερκαλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές του κανονισμού ενεργειακής απόδοσης.Τα οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή του κτιριακού συγκροτήματος είναι υπερσύγχρονα και θα βοηθήσουν πολύ στην υψηλή απόδοση της θέρμανσης, ενώ το σύστημα εξαερισμού είναι τελευταίας τεχνολογίας.


Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία κτίρια είναι εύκολα προσβάσιμα στα άτομα με κινητικές δυσκολίες καθώς θα υπάρχει ένας ανελκυστήρας σε κάθε σχολείο, ενώ και στις σκάλες του ισογείου θα τοποθετηθούν ειδικές ράμπες.


Ο Άρης Λαζαρίδης υπογράμμισε πως είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο σε όλη την Ημαθία που κατασκευάζεται κλιματιζόμενο και μηχανικά εξαεριζόμενο, εξασφαλίζοντας έτσι ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας για μαθητές και καθηγητές.

Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια(Πρόγραμμα ΕΣΠΑ) και αυτήν τη στιγμή προχωράει γρήγορα ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε θα μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα εκεί.









Ρεπορτάζ: Σοφία Τσεκούρα
Επιμέλεια - Βίντεο / φωτογραφίες: Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο