Α. Λαζαρίδης: Αρχές του 2015 μπαίνει εργολάβος στην "Κούσιου"


Αισιόδοξος έως σίγουρος εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δ. Βέροιας Άρης Λαζαρίδης ότι η γέφυρα Κούσιου θα κατασκευαστεί και μάλιστα ο νέος ανάδοχος θα αναλάβει το έργο στις αρχές του 2015 και θα το ολοκληρώσει μέσα σε ένα χρόνο.

Η αισιοδοξία του κ. Λαζαρίδη τροφοδοτείται από το γεγονός ότι το έργο θα χαρακτηριστεί "ειδικό" και κατά συνέπεια, δεν θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να υποβάλει προσφορές, παρά μόνο όσοι έχουν αποδεδειγμένα υλοποιήσει παρόμοια έργα.

Πέρα από την ποιοτικότερη επιλογή του αναδόχου, θα γίνει νέα μελέτη, με απευθείας ανάθεση από την διαχειριστική επιτροπή της δωρεάς των αδελφών Κούσιου, στην οποία θα διορθωθούν οι ελλείψεις που είχε η παλιά και θα ακολουθηθεί η πεπατημένη και σύγχρονη μέθοδος κατασκευής, όπου οι βάσεις τις γέφυρας θα τοποθετηθούν με γερανούς και δεν θα γίνει χυτή, όπως επιχειρήθηκε την προηγούμενη φορά.

Αναφορικά με την αδυναμία να ληφθεί τόσο καιρό πολιτική απόφαση για να λυθεί νωρίτερα το θέμα, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε πως υπήρξαν αγκυλώσεις από πολλούς δημοτικούς συμβούλους (της παράταξης Ουσουλτζόγλου), με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η λήψη αποφάσεων.

Τέλος, σχετικά με τις δικαστικές περιπέτειες που αναμένεται να μπλεχτεί ο Δήμος με τον έκπτωτο εργολάβο της γέφυρας, ο Άρης Λαζαρίδης τόνισε πως αυτές δεν επηρεάζουν τη συνέχιση του έργου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο