Τραπεζοκαθίσματα: Πρέπει να μην θεωρείται κορόιδο αυτός που τηρεί τη νομιμότητα...



Τραπεζοκαθίσματα: Πρέπει να μην θεωρείται κορόιδο αυτός που τηρεί τη νομιμότητα...

Για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων από μερίδα καταστημάτων της Βέροιας αναφέρθηκε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιωάννα Σοφρόνωφ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, τη Δευτέρα (16/6), τονίζοντας πως κατανοεί την ανάγκη του κόσμου για διασκέδαση και των καταστηματαρχών για δουλειά, αλλά πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος σεβασμός και προς τους υπόλοιπους πολίτες.

Το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε λίγες μέρες μετά την αναφορά - καταγγελία του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας προς τον Διευθυντής της Α.Δ. Ημαθίας, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα του InVeria.gr.

Το ευχάριστο στην υπόθεση, όπως πληροφορούμαστε, είναι ότι το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Βέροιας, που ανέλαβε πριν από ένα μήνα περίπου, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την διευθέτηση του ζητήματος, σε συνεργασία και με τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς.

Να σημειωθεί πως σε σχετική ανάρτηση του InVeria.gr παρουσίαστηκε φωτογραφία από ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κατάληψης, χωρίς προς το παρόν να ονοματίζεται κανέναν κατάστημα, για να διαπιστωθεί με ντοκουμέντα το θέμα. Ωστόσο, προφανώς και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο κατάστημα - άλλωστε όλη η Βέροια βλέπει ποιοι και σε τι βαθμό παρανομούν.

Έχοντας λάβει διαβεβαίωση ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, δεν θα ασκήσουμε (προς το παρόν) το - αναφαίρετο - δικαίωμά μας να βγάλουμε στην φόρα όλους τους παρανομούντες, ούτε θα ενεργοποιήσουμε την ηθική μας υποχρέωση προς το συνολικό καλό, προβάλλοντας ονομαστικά κάθε παρανομία. Ωστόσο, αυτό δεν θα μείνει έτσι όλο το καλοκαίρι... 

Προς άρση κάθε παρεξήγησης, τα ΜΜΕ ούτε ρόλο εισαγγελέα έχουν, ούτε αστυνομικού. Ο ρόλος τους είναι να αναδεικνύουν, να καταγράφουν και να παρουσιάζουν τα κακώς κείμενα. Με αυτό το σκεπτικό - αλλά και την υποχρέωση από την δεοντολογία που διέπει το δημοσιογραφικό επάγγελμα -δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. 

Ας φροντίσουν, λοιπόν, όλοι οι συμπολίτες μας ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με την κοινή γνώμη, αλλά κυρίως τη νομιμότητα, να αποδείξουν πως δεν έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια μία ολόκληρη πόλη, ώστε να μην βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να δουν τις αυθαίρετες ή παράνομες κινήσεις τους δημοσιευμένες στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

Τέλος, τονίζουμε το εξής: Σκοπός μας είναι να βγει κάτι καλό από αυτή την πρωτοβουλία μας, όχι να κλείσουμε καταστήματα ή να σπιλώσουμε υπολήψεις ή να χαθούν θέσεις εργασίας. Αλλά, σε αυτό πρέπει να συνεισφέρουν και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες. Πρέπει επιτέλους να μην θεωρείται κορόιδο αυτός που τηρεί τη νομιμότητα...

(Η φωτογραφία είναι αρχείου... Η επόμενη φορά που θα χρειαστεί να μπει φωτογραφία, θα είναι με εμφανή την πινακίδα του κάθε καταστήματος)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο