Παρουσίαση της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Βέροιας Ζωής Πετρίδου


Παρουσίαση της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Βέροιας Ζωής Πετρίδου...

Γεννήθηκα στη Βέροια και μεγάλωσα στο Μακροχώρι Ημαθίας. Έχω σπουδάσει στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έχω παρακολουθήσει κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων, Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Εργάστηκα σε εταιρείες συμβούλων, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Από το 2012 δραστηριοποιούμαι ως σύμβουλος Επιχειρήσεων με την εταιρεία North Greece Investments και διατηρώ γραφείο στη Βέροια.

Ως μέλος της τοπικής κοινωνίας, έχω προσφέρει εθελοντική εργασία στο νεανικό έργο της Μητρόπολης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας. 

Παρά το γεγονός ότι έλειπα αρκετά χρόνια από τον τόπο μου, δεν έπαψα ποτέ να τον αγαπάω και να στεναχωριέμαι βλέποντας τον να μαραζώνει οικονομικά και κοινωνικά. Έχοντας πλέον επιστρέψει στην πόλη μου και έχοντας συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες, νιώθω την ανάγκη να προσφέρω ό,τι μπορώ για την αλλαγή αυτού του άσχημου σκηνικού παρακμής που μαστίζει την περιοχή μας. 

Έχουμε αφήσει να μαραζώνει η οικονομία μας και κατ’ επέκταση η κοινωνία. Δε μπορώ να δεχθώ ότι μια περιοχή όπως ο Δήμος Βέροιας, δε μπορεί να δημιουργήσει πρωτογενή παραγωγή και να εκμεταλλευτεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει λόγω γεωγραφικής θέσης και ιστορίας. 

Πιστεύω ακράδαντα πως η επιτυχία έρχεται πλέον μόνο μέσω συνεργασιών και της ανάπτυξης δικτύων. Θεωρώ ότι ο σύγχρονος δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες άυλες αλλά και υλικές υποδομές για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Το μοντέλο ανάπτυξης που χρειαζόμαστε να ακολουθήσουμε, πρέπει να στηρίζεται στους δύο πόλους της πρωτογενούς παραγωγής και του θεματικού τουρισμού. Η εποχή μας χρειάζεται εξωστρέφεια και δημιουργία. 

Υπάρχουν τόσες καλές πρακτικές που θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε για την ανάδειξη της περιοχής και τη βελτίωση του τρόπου ζωής μας. Επιπλέον είναι διαθέσιμα αρκετά χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά. 
Καλούμαστε όλοι οι δημότες να πάρουμε ενεργό ρόλο για τη ζωή μας, για τον τόπο μας. Κανείς δεν αποκλείεται και κανείς δεν περισσεύει… Συνεργασία, εξωστρέφεια και αγάπη για την περιοχή που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε. Γινόμαστε χρηστοί πολίτες και όχι πολιτικοί, συμμετέχουμε και αποφασίζουμε! Δίνουμε προτεραιότητα στο Δήμο και τους ανθρώπους του. Προτεραιότητα στο Δημότη!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο