Όταν ο Παπαγιάννης χειροκροτούσε αυτούς "που ευθύνονται για χιλιάδες αυτοκτονίες"...



Όταν ο Παπαγιάννης χειροκροτούσε αυτούς "που ευθύνονται για χιλιάδες αυτοκτονίες"...

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Παπαγιάννης, άγνωστος στο ευρύ κοινό μέχρι πριν λίγους μήνες, είναι γνωστό πλέον πως υπήρξε ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι και το 2013 (σύμφωνα με δήλωση και του πρώην Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας Γ. Μιχαηλίδη). 

Ωστόσο, έπειτα από δήλωση του πρώην υφυπουργού Άγγελου Τόλκα, ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Βοργιαζίδη, ο Παπαγιάννης έγραψε ένα κείμενο που κατηγορεί - ούτε λίγο, ούτε πολύ - τον Τόλκα και όσους άλλους προέρχονταν ή εκλέχθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, ως υπεύθυνους χιλιάδων αυτοκτονιών στη χώρα μας.

Μπορεί να είναι και έτσι. Μπορεί για όλες τις αυτοκτονίες να ευθύνεται η κρίση (προφανώς και διαφωνούμε με αυτή την άποψη), ωστόσο αν υποθέσουμε πως είναι έτσι, πρέπει να κατατάξουμε στους "ηθικούς αυτουργούς" και τον Γιάννη Παπαγιάννη, ο οποίος καταχειροκροτούσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συχνά - πυκνά.

Σήμερα, ξέχασε τον... πόνο από τα παλαμάκια και ρίχνει ευθύνες για τις αυτοκτονίες στον Τόλκα... Πάλι καλά που δεν την ρίχνει και στους ψηφοφόρους ή τους συνεργάτες του Τόλκα, καθώς θα ήταν και δεύτερο... αυτογκόλ, αφού πρώην συνεργάτες ή υπστηρικτές του πρώην υφυπουργού βρίσκονται στο πλευρό τους "πρώην" ΠΑΣΟΚτση και σημερινό "παρθένο πολιτικά" υποψήφιο Δήμαρχο.

Τόσο μεγάλος είναι ο... θυμός με το ΠΑΣΟΚ, που ενέταξε στον συνδυασμό του τον Χρυσαυγίτη Γεώργιο Δ. Θεοδώρου, γνωστός στο κοινό της Βέροιας από τα επεισόδια της Χρυσής Αυγής προ έτους στη Βέροια, όπου μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης "έσπασαν" στο ξύλο θαμώνες του καφενείου του Βραχνή, στη οδό Μ. Αλεξάνδρου.



Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, ο Γιώργος Θεοδώρου ήταν ανάμεσα στους 8 κατηγορούμενους για τα επεισόδια, που τελικά δεν δικάστηκαν επειδή το θύμα - ιδιοκτήτης του καφενείου δεν κατέβαλε το παράβολο των 100 ευρώ στο δικαστήριο. 

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, που κατά δήλωση μάλιστα του Κ. Βοργιαζίδη το καλοκαίρι του 2010 (μετά το πρώτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τις δηλώσεις του ΓΑΠ δηλαδή!) έθεσε υποψηφιότητα για να πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για την θέση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας (θέση που τελικά κατέλαβε ο καθόλα σεβαστός Δ. Μούρνος), έγραψε το παρακάτω κείμενο, χωρίς - φανταζόμαστε - ίχνος... ερυθρίασης: 

Πάνω από 3.500 Έλληνες αυτοκτόνησαν την τριετία 2009- 2012. Το τραγικό φαινόμενο δυστυχώς συνεχίζεται. Στη Βέροια υπάρχουν περιοχές που τα 9/ 10 των καταστημάτων είναι κλειστά, ακόμα και σε κεντρικά σημεία. Η ανεργία και ιδίως των νέων ξεπέρασε το 35 %. Οι κόποι ζωής όλων, περιουσίες, χρήματα εξανεμίζονται. Αρχές, αξίες, πίστη βάλλονται πανταχόθεν από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς. 
Τα ανωτέρω αποτελούν δυσμενείς συνέπειες συγκεκριμένων πολιτικών αποφάσεων συγκεκριμένων αποτυχημένων προσώπων, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Την ίδια ως άνω περίοδο .... ναουσαίος, νεαρός πολιτευτής, ήδη κάτοικος Αθηνών και επαγγελματίας πολιτικός, ο οποίος δηλώνει δημόσια την στήριξή του στον κο. Βοργιαζίδη ως υποψήφιο δήμαρχο Βέροιας, ήταν βουλευτής και υφυπουργός του ΓΑΠ και ψήφιζε μνημόνια για το "καλό" μας. 

Μετά ..... "τιμήθηκε" από τους πολίτες, ιδίως της Βέροιας, για τις "καλές του υπηρεσίες" και βρέθηκε εκτός Βουλής. Έτσι να "τιμηθεί" και ο βεροιώτης φίλος του, υποψήφιος δήμαρχος και άρχων των δακτυλιδιών της πολιτικής, με ποσοστά που θα στείλουν την επικίνδυνη για τον τόπο παρέα στο οριστικό "χρονοντούλαπο" της τοπικής ιστορίας.

Μάλλον ο Γιάννης Παπαγιάννης "ζήλεψε" την.... τιμή του Άγγελου Τόλκα και επέλεξε να προσπαθήσει να αποποιηθεί το κομματικό παρελθόν του και τις (αποτυχημένες τελικά) προσπάθειές του να πάρει ένα χρίσμα από το - σήμερα μισητό σε αυτόν - ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι χθες, συνυπήρξε μαζί τους, χειροκροτούσε (άρα επιβράβευε) μαζί τους... Σήμερα, τους... καταγγέλλει (ξεχνώντας να καταγγείλει τον ίδιο του τον εαυτό, έστω ως υποστηρικτή ή ως άτομο που έκανε... απόπειρα να γίνει σαν και αυτούς!). Πραγματικά, δεν έχει όριο... 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο