Η Επανάσταση έχει πολλές μορφές (άρθρο της Ιω. Δουκίδου)


Η Επανάσταση έχει πολλές μορφές (άρθρο της Ιω. Δουκίδου*)...

Είτε μέσω διαδικτύου κάνεις επανάσταση μέσω του καναπέ σου ποστάροντας σχόλια και στάτους κατά των κυβερνώντων, είτε αναλαμβάνεις κοινωνική δράση, δηλαδή βγαίνεις στους δρόμους και διαμαρτύρεσαι για τη γενικότερη κατάσταση. 

Είτε πάλι αναλαμβάνεις ενεργό πολιτική δράση συμμετέχοντας στις εκλογές, ευελπιστώντας ότι είσαι ίσως ο τελευταίος πολεμιστής που θα σώσει τον κόσμο και το τελευταίο φρούριο που θα μείνει απόρθητο από τη διαφθορά.

Η επανάσταση κατακρίνεται από πολλούς, ότι δεν έχει αποτέλεσμα, ότι έχουμε νοοτροπία ωχαδερφισμού και δεν τολμάμε να αναλάβουμε δράση, ο αρνητικός δε αυτός σχολιασμός ανήκει πάντοτε σε άτομα ΑΠΑΘΗ, ΑΝΕΝΕΡΓΑ, που ξεχνούν ότι το μέλλον ανήκει στους ονειροπόλους.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους κατέρχονται στις εκλογές επειδή αγανάκτησαν από την κατάντια της Χώρας μας. Ένα μπράβο  ακόμη και σε όσους αρχικά κατήλθαν από εγωπαθή κίνητρα, τα οποία όμως στην πορεία μεταβλήθηκαν σε αλτρουιστικά κίνητρα, με πρόθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
 Ένα μεγάλο Χ σε όσους απλά θέλησαν να συνεχίσουν την παράδοση του «να έχεις και να είσαι» δημοτικός σύμβουλος, με νοοτροπία «αφού συμμετέχω τόσα χρόνια στις εκλογές, πώς γίνεται να λείψω από αυτές;»

Ποτέ δεν ξέρεις ποια είναι τα κίνητρα του καθενός που κατεβαίνει υποψήφιος. Ίσως η γενικότερη ανεργία και α-εργία οδηγεί πολλούς απηυδησμένους τόσα χρόνια να αναλάβουν δράση. Ίσως είναι το οικονομικό κίνητρο. Ίσως είναι η γλυκειά λάμψη του θεαθήναι. Πολλά ίσως...

Αυτήν την Κυριακή και την επόμενη καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε αν θα σκοτώσουμε ή θα βελτιώσουμε το μέλλον μας με την ψήφο μας. Αν θα συνεχίσουμε την υπάρχουσα δεινή κατάσταση, που πολλοί δε θέλουν να παραδεχτούν, ή αν θα δώσουμε ένα γερό μάθημα σε όσους κακοκυβέρνησαν, σε όσους κακοδιαχειρίστηκαν τα τοπικά και όχι μόνο θέματα του Δήμου/της Κοινότητας ή της Περιφέρειας.
Να μην ξεχνάμε ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο-κάλπη, ουδέν λάθος δεν αναγνωρίζεται...

Η αποχή είναι ανεπίτρεπτη, μιας και δεν εκφράζει τη λαϊκή βούληση, δεν περνά κανένα μήνυμα, αντιθέτως συμφέρει κάποια κόμματα να βγουν με μικρότερο ποσοστό. 

Καλό βόλι λοιπόν στους ψηφοφόρους, με σύνεση και λογική  και καλή επιτυχία κυρίως στους άξιους υποψηφίους.

* Η συνεργάτης του InVeria.gr Ιωάννα Δουκίδου, είναι δικηγόρος στη Βέροια

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο