Επαφές της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Επαφές της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.
                                   
Τη Δευτέρα 17-02-2014 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο Απόστολο Μούρτη και το Γενικό γραμματέα Κωνσταντίνο Κωστούλη, πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τους  βουλευτές Ν. Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη, Απόστολο Βεσυρόπουλο και Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, προκειμένου να τους ενημερώσει για το μείζον θέμα της Αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και της επικείμενης ψήφισης του στη Βουλή. 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας αφού ενημέρωσε αναλυτικά για τα επίμαχα σημεία, επισήμανε και εξέφρασε την αντίθεση της ιδιαίτερα ως προς:

Α) τα επιμέρους θέματα που θα ρυθμίζουν τις μετακινήσεις- μεταθέσεις- αποσπάσεις προσωπικού τα οποία είναι μετέωρα και τη διατήρηση ως κόρη οφθαλμού του υπ΄αριθ. 100/2003 Π.Δ.
Β) Την κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων με άμεση συνέπεια την αποδυνάμωση των Υπηρεσιών και την ταφόπλακα σε οποιαδήποτε ελπίδα κάθε Ημαθιώτη Αστυνομικού να επιστρέψει στον τόπο του.
Γ) Την πρόσληψη ειδικών φρουρών  ενώ εδώ και δυο χρόνια υπάρχουν επιτυχόντες μέσω Πανελληνίων εξετάσεων οι οποίοι δεν προσλαμβάνονται ελέω μνημονίου.
Δ) Τη διατήρηση όλων των υπαρχόντων πάρεργων με  τα οποία απασχολείται η Ελληνική Αστυνομία και την προσθήκη νέων αρμοδιοτήτων , οι οποίες  δεν επιτρέπουν να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το πραγματικό έγκλημα. 

Σε κάθε περίπτωση απαιτήσαμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου με σκοπό να κατατεθεί εκ νέου αυτό σε διακομματική επιτροπή, το οποίο θα επεξεργαστούν ουσιαστικά όλοι οι φορείς οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν θετικά έτσι ώστε η Ελληνική Αστυνομία να εκσυγχρονιστεί εκ βάθρων προς όφελος τόσο του Έλληνα πολίτη όσο και του Αστυνομικού. 

Οι βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Απόστολος Βεσυρόπουλος, αποδέχτηκαν το δίκαιο των αιτημάτων μας και δήλωσαν ότι θα μεταφέρουν τις απόψεις μας στην αρμόδια επιτροπή, κάνοντας ταυτόχρονα προτάσεις για τροποποιήσεις του εν λόγω Νομοσχεδίου.

Ο βουλευτής  Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος αποδεχόμενος επίσης το δίκαιο των αιτημάτων μας, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει στο σύνολο του το επίμαχο σχέδιο Νόμου.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας, παρακολουθεί από κοντά την τρέχουσα επικαιρότητα και δηλώνει παρούσα σε κάθε εξέλιξη που αφορά τη ψήφιση του Νομοσχεδίου για την Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο