Η... Οδύσσεια ενός υποψηφίου!


Η... Οδύσσεια ενός υποψηφίου!

Εδώ που τα λέμε, είναι δύσκολα τα πράγματα για τους επίδοξους... άρχοντές μας, καθώς δεν φτάνει οι ίδιοι να διαθέτουν τα απαραίτητα (αναγνωρισιμότητα, λεφτά, σχέδιο κλπ), αλλά πρέπει να βρουν και έναν ικανό αριθμό ατόμων που θα τους φέρουν ψήφους, για να είναι ανταγωνίσιμοι και να έχουν μια ελπίδα εκλογής.

Πολλοί, μπροστά στην αγωνία τους να κλείσουν όπως - όπως τους συνδυασμούς, γεμίζουν τα ψηφοδέλτιά τους με ονόματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λέγεται "κοινά", άλλοι δεν ξέρουν να ανοίξουν το στόμα τους, άλλοι δεν έχουν ιδέα τι κάνει ένας δημοτικός σύμβουλος...

Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που "πολιτεύονται" άτομα που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να σταθούν ούτε σε... σκυλάδικα της Εθνικής Οδού, αν δεν είχαν την εξωτερική εμφάνιση.

Είναι θετικό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να ασχοληθεί με τα κοινά, καθώς όσοι περισσότεροι ασχολούνται, τόσο περισσότερη γίνεται η συμμετοχή πολιτών στα κοινά, μη επιτρέποντας στους "λίγους" να αλωνίζουν.

Ωστόσο, όλοι θα πρέπει να θέσουν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια στις επιλογές τους. Τα φαινόμενα των πολιτικών - καλλιτεχνών, για παράδειγμα, που το μόνο που έχουν να προσφέρουν είναι η... φήμη τους (χωρίς να θεωρούμε φυσικά πως απαραίτητα όλοι οι καλλιτέχνες δεν έχουν άποψη και δεν μπορούν να προσφέρουν), δεν συνάδει με το επιθυμητό ποιοτικό αποτέλεσμα που προσδοκούμε.

Ναι στους νέους ανθρώπους, ναι στην ανανέωση των δημοτικών συμβούλων, αλλά όχι στις γλάστρες και στο ανύπαρκτο επίπεδο.

Για να μην τρελαθούμε κιόλας με αυτά που μαθαίνουμε!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο