Καταγγελία Πολίτη Βέροιας: Χείμαρροι ομβρίων υδάτων καταλήγουν στα σπίτια μας (φώτο - βίντεο)


Καταγγελία Πολίτη Βέροιας: Χείμαρροι ομβρίων υδάτων καταλήγουν στα σπίτια μας (φώτο - βίντεο)

Έγγραφη καταγγελία, με οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, έστειλε στο InVeria.gr πολίτης της Βέροιας, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, έχει υποστεί απίστευτη ταλαιπωρία (ο ίδιος και οι γείτονές του), αλλά και υλικές ζημιές, λόγω του κακού δικτύου ομβρίων υδάτων στην περιοχή του (Πασα-κιόσκι - περιοχή πάνω από την οδό Σοφίας), που έχει ως αποτέλεσμα την χειμαρρώδη συσσώρευση νερών, που καταλήγουν στην αυλή της οικοδομής του...

Δείτε όσα καταγγέλλει, καθώς και σχετικά ντοκουμέντα από την απελπιστική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της οικοδομής επί της οδού Σοφίας 52 και ελπίζουμε να υπάρξει η δέουσα παρέμβαση από τους αρμόδιους:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η πρόσφατη νεροποντή μας έφερε στο σημείο να δημοσιεύσουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και 4-5 χρόνια και που είναι ενήμερη η ΔΕΥΑΒ.

Πριν κάποια χρόνια, σε μια παρόμοια νεροποντή, πλημμυρίσαμε αλλά δεν δώσαμε τη δέουσα σημασία στο πρόβλημα διότι απλά είπαμε ότι ήταν πολύ το νερό της βροχής και οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν σχετικά μικρές για την οικοδομή. 

Πριν 2 χρόνια όμως και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2011 σε παρόμοια νεροποντή ήρθαν ακόμα περισσότερα νερά με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο χώρος της οικοδομής και όλο το ημιυπόγειο. Συγκεκριμένα στον εξωτερικό χώρο, που στην ουσία είναι και το παρκινγκ της οικοδομής,  υπήρχε μεταξύ άλλων το αυτοκίνητό μου και το μηχανάκι μου, τα οποία έπαθαν ζημία και τις οποίες αποκατέστησα. 

Παράλληλα, κάτοικος της οικοδομής που είχε αποθηκευμένα ξύλα είδε τα νερά των ομβρίων  να τα παρασύρουν από την οδό Σοφίας που βρισκόμαστε εμείς επί της οδού Πιερίων με κίνδυνο να πάθουν ζημιές αυτοκίνητα που διέρχονταν εκείνη την ώρα από το σημείο. 

Στον εσωτερικό χώρο της οικοδομής πλημμύρισε το λεβητοστάσιο και έπαθε ζημιά ο καυστήρας τον οποίο δεν λειτουργήσαμε ξανά για λόγους ασφαλείας και μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τις πλημμύρες. Επίσης, πλημμύρισε και μια αποθήκη που έχει ένας παντοπώλης και που μέσα σε αυτό έχει προϊόντα για το κατάστημα του. Το πιο επικίνδυνο όμως κατά τη γνώμη μου, είναι ότι η στάθμη του νερού έφτασε μέχρι τους μετρητές της ΔΕΗ και για 1-2 εκατοστά δεν θρηνήσαμε θύματα από ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να βγάλουμε τα νερά που είχαν μαζευτεί. 

Για όλα αυτά είναι αδιάψευστος μάρτυρας η ΔΕΥΑΒ, η οποία έστελνε κάθε φορά κάποιο εκπρόσωπο και απλά διαπίστωνε το πρόβλημα και παράλληλα η Πυροσβεστική στην οποία είναι καταγεγραμμένα στα αρχεία της πόσες φορές ήρθε για να αντλήσει τα νερά. 

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, διαπίστωσα από πού προέρχονται όλα αυτά τα νερά. Τα νερά που κατεβαίνουν προέρχονται από όλη τη περιοχή  Πασά κιόσκι δια της οδού Μάρκου Μπότσαρη, μέσω της οδού Πανόρμου καταλήγουν στην οδό Αθανασίου Διάκου, και μαζί με τα νερά της Αθανασίου Διάκου κατεβαίνουν στη οδό Πρωτέα διαμέσου της οικοδομής με τον αριθμό 49 επί της Αθανασίου Διάκου  (λόγω του ότι έφτιαξαν είσοδο για παρκινγκ) και αφού συγκεντρωθούν εκεί με τα νερά της οδού Πρωτέα καταλήγει ένας χείμαρρος στην οδό Σοφίας και συγκεκριμένα μέσα στη οικοδομή τη δική μας, αριθμός 52.

Κάνοντας την ενημέρωση καταγγελία προς τη ΔΕΥΑΒ με αριθμό πρωτοκόλλου 1918- 8/7/11 και μετά από άλλες 2 νεροποντές το ίδιο καλοκαίρι που είχαμε το ίδιο πρόβλημα (επαληθεύονται από τις κλήσεις στη Πυροσβεστική) ήρθε εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΒ και με απειλή ότι θα μας υποβάλλει σε πρόστιμο λόγω ότι μέρος των νερών του χείμαρρου αυτού καταλήγουν στην αποχέτευση, μας υποχρέωσε να κάνουμε δίκτυο ομβρίων στο χώρο της οικοδομής για να δεχθούμε όλο αυτό το χείμαρρο και να μην πλημμυρίζουμε, το οποίο φυσικά το έκανε η ΔΕΥΑΒ και το χρέωσε σε εμάς (δηλ το έχουμε πληρώσει). 

Έχοντας γνώση του αντικειμένου, μια σωλήνα το ανώτερο Φ100 είναι ικανή να απορροφήσει τα όμβρια της οικοδομής μας. Η υπηρεσία όμως μας έβαλε για αποχέτευση ομβρίων σωλήνα Φ200 και μας είπε ότι θα λυθεί το πρόβλημα με αυτό τον τρόπο. Δεν αντιμετώπισαν  δηλαδή την ουσία του προβλήματος που είναι να ανακάμψουν τα νερά αλλά τα μετέφεραν όλα στην οικοδομή μας, η οποία για να απορροφήσει τέτοιο χείμαρρο χρειάζεται το λιγότερο 80 εκατοστά διάμετρο σωλήνα. 

Όταν ήρθε ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΒ και του έδειξα από πού προέρχονται τα νερά, του είπα ότι  αν γίνει δίκτυο ομβρίων επί της Αθανασίου Διάκου τότε ίσως να λυθεί το πρόβλημα και επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος ότι για να γίνει δίκτυο ομβρίων πρέπει να περνάει από δημοτικό δρόμο και όχι από ιδιωτικά οικόπεδα με την αιτιολογία ότι μέρος της Αθανασίου Διάκου  δεν είναι στη κυριότητα του Δήμου (από εμάς όμως το επέβαλλε). 

Φυσικά το πρόβλημα δεν λύθηκε και οι ζημιές από τη χθεσινή νεροποντή είναι πάλι ανυπολόγιστες. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι χθες (12-11-2013) ήρθε πάλι η ΔΕΥΑΒ και της δείξαμε το υλικό που έχουμε στα χέρια μας και το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να στείλει αντλία για να τραβήξει τα νερά. Μετά όμως από αρκετή ώρα αναμονής και αφού η ΔΕΥΑΒ δεν ξαναφάνηκε, καλέσαμε πάλι τη Πυροσβεστική η οποία φυσικά και ανταποκρίθηκε άμεσα. 

Για το λόγο αυτό κάνουμε πλέον δημόσια την καταγγελία και στέλνουμε φωτογραφίες για να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος και να δείτε τι περνάμε κάθε φορά που βρέχει ελπίζοντας να ακουστούμε αυτή τη φορά είτε από τη ΔΕΥΑΒ είτε από τη Δημοτική Αρχή είτε από οποιονδήποτε μπορεί να επέμβει για να λυθεί το πρόβλημα μας. Να σημειώσουμε ότι υπάρχει φωτογραφικό υλικό και από προηγούμενες νεροποντές και είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας υπηρεσίας. 

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που κάθε φορά που τη χρειαστήκαμε ήταν άμεση η επέμβασή της.

ΥΓ. Την καταγγελία τη δημοσιεύουμε όχι για να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κάποιο ιδιώτη ή με κάποια δημόσια αρχή.  Σκοπός της είναι να επιλυθεί πλέον το πρόβλημα μας.

Ζιώγας Αντώνιος
Ιδιοκτήτης διαμερίσματος Σοφίας 52




Φωτογραφίες από λεβητοστάσιο



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο