Πέρασαν τα μέτρα με 153 ψήφους - Βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση

- Συνολικά το πολυνομοσχέδιο έλαβε 18 "παρών", ένας ήταν απών και τα "όχι" ήταν 128 από τους 299 βουλευτές... 

Σε μία ημέρα που η ελληνική Βουλή θα τη θυμάται ως τη χειρότερη στην ιστορία της εξελίχθηκε η συζήτηση για τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου και με τα ευτράπελα και τις ιαχές να είναι ο κανόνας μέσα στο κοινοβούλιο.  
Η ψηφοφορία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με τα μέτρα να υπερψηφίζονται με 153 ψήφους, οι οποίες προήλθαν από τους 126 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τους 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όχι στα μέτρα ψήφισαν 128 μέτρα, παρών 18 βουλευτές και ένας ήταν απών, δηλαδή ο κ. Σκανδαλίδης.

Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει πως η κυβέρνηση βγαίνει από αυτή την ψηφοφορία με βαριά τραύματα, καθώς έχασε μεγάλο αριθμό βουλευτών και το μεγάλο ερώτημα είναι πώς μία κυβέρνηση υπό αυτή τη μορφή θα μπορέσει να εφαρμόσει ένα τόσο σκληρό πακέτο μέτρων.

Από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής, κ. Κασσαπίδης ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς δεν ψήφισε ναι, αλλά παρών και έτσι το κυβερνών κόμμα αντί για 127 ναι είχε 126.  Ως συνέπεια ο κ. Κασσαπίδης τέθηκε με εντολή Σαμαρά εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς από τους 33 βουλευτές, οι 6 πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή, κάτι που τους έθεσε αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν ψήφισε και ήταν απών, όχι ψήφισαν οι κ.κ. Κασσής και Παραστατίδης και παρόντες ψήφισαν οι κ.κ. Μπόλαρης και Γκερέκου.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. ψήφισαν κατά πλειοψηφία παρών στο πολυνομοσχέδιο, ενώ οι κ.κ. Μουτσινάς και Βουδούρης ψήφισαν όχι παρά την κομματική γραμμή.

Στην αίθουσα του κοινοβουλίου επικράτησε χάος νωρίτερα με αφορμή την προσθήκη του κ. Στουρνάρα με την οποία έμπαιναν στο ενιαίο μισθολόγιο και οι υπάλληλοι της Βουλής. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ και οι υπάλληλοι ξεκίνησαν απεργία που παραλίγο να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς αν και παραδέχθηκε πως πολλά από αυτά που είχαν υποσχεθεί δεν έχουν γίνει ακόμα έσπευσε να προειδοποιήσει πως η ψήφιση των μέτρων είναι μονόδρομος και σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με κυρίαρχη την κατηγορία ότι δεν έχει όρια και δεν θέτει κόκκινες γραμμές που να συγκρατούν την χώρα από την κατρακύλα στην οποία οδηγείται, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας ότι : «Ο κ. Αλέξης Τσίπρας επενδύει στο θάνατο της χώρας».

Την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους επανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας απόψε στη Βουλή.

Για μέτρα που χαρακτηρίζονται από βαρβαρότητα αλλά και για επιλεκτική ευαισθησία που υπάρχει στις πτέρυγες της Βουλής έκανε λόγο η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα βρει προσχήματα για να χτυπάει τους διαδηλωτές και αν δεν βρει θα τα δημιουργήσει.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια ο κ. Κουβέλης εξήγησε τους λόγους της απόφασης αυτής εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ. επισημαίνοντας πως το κόμμα του είχε καταστήσει σαφές με απόλυτη πολιτική ειλικρίνεια, ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα καταψηφίσει τα εργασιακά μέτρα κάτι που το ήξεραν όλοι. Διευκρίνισε πως η θέση αυτή παραμένει αμετακίνητη.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας στην ομιλία του στην Βουλή αναφέρθηκε σε δύο, όπως τόνισε, βασικές αρχές που πρεσβεύει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Πρώτων θα συμβάλλει στη διάσωση της χώρας και δεύτερον ότι δεν μπορεί να συμβάλλει στην διατήρηση της έννομης τάξης με εξαιρέσεις.

Πηγή: newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο