Ο Δήμος Βέροιας γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης με σύνθημα « 100 χρόνια ελευθερίας, 100 χρόνια ζωής ». Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν ως το τέλος του έτους.
Η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Επιτροπή προγραμματισμού για τα 100χρονα του Δήμου Βέροιας, τοπικούς Φορείς και Συλλόγους, ετοίμασε ένα πρόγραμμα πενήντα 50 διαφορετικών εκδηλώσεων , από συναυλίες και εκθέσεις ως πρωτότυπα φεστιβάλ, θεατρικά δρώμενα και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την Επιτροπή προγραμματισμού για τα 100χρονα του Δήμου Βέροιας, τοπικούς Φορείς και Συλλόγους, ετοίμασε ένα πρόγραμμα πενήντα 50 διαφορετικών εκδηλώσεων , από συναυλίες και εκθέσεις ως πρωτότυπα φεστιβάλ, θεατρικά δρώμενα και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η πανηγυρική τελετή έναρξης των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μουσείο Αιγών , στη Βεργίνα και ακολουθούν δύο μεγάλες συναυλίες , με τις διεθνούς φήμης Ορχήστρες Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου (Berliner Symphoniker) και Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα
ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκεκριμένα
ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012, 8.30μ.μ / ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ
Η Κ.Ο.Θ. συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Βέροιας, με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα :
Διεύθυνση ορχήστρας: Αλέξανδρος Μυράτ
Βιολί: Αρσένης Σελαλμαζίδης
Έργα:
Τζοακίνο Ροσσίνι (1792-1868): Γουλιέλμος Τέλλος, Εισαγωγή
Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953): Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε, αρ. 1, έργο 19
Εμμανουέλ Σαμπριέ (1841-1894): "Πολωνέζικο πανηγύρι" από τον Απρόθυμο Βασιλιά
Ζακ Όφενμπαχ (1819-1880): Βαρκαρόλα από Τα Παραμύθια του Χόφμαν
Φραντς φον Σουπέ (1819-1895): Ελαφρύ Ιππικό, Εισαγωγή
Έντουαρτ Έλγκαρ (1857-1934): Χαιρετισμός της αγάπης
Ζακ Όφενμπαχ (1819-1880): Ο Ορφέας στον Άδη, Εισαγωγή
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα δύο σημαντικότερα συμφωνικά σχήματα της Ελλάδας. Το ρεπερτόριο που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά της ξεκινά από τη μουσική μπαρόκ και φθάνει μέχρι τις πρωτοποριακές συνθέσεις του 21ου αιώνα.
Ιδρύθηκε το 1959 από τον Έλληνα μουσουργό Σόλωνα Μιχαηλίδη και κρατικοποιήθηκε το 1966. Πολλοί και σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες ανέλαβαν τη διευθυντική «σκυτάλη» της. Πρώτος ο ιδρυτής της και στη συνέχεια ο Γεώργιος Θυμής, ο Άλκης Μπαλτάς, ο Κάρολος Τρικολίδης, ο Κοσμάς Γαλιλαίας, ο Κωνσταντίνος Πατσαλίδης, ο Λεωνίδας Καβάκος, ο Μίκης Μιχαηλίδης και ο Μύρων Μιχαηλίδης. Σήμερα ο αριθμός των μελών της ορχήστρας ανέρχεται σε περίπου εκατόν είκοσι μουσικούς, με διευθυντή τον αρχιμουσικό Αλέξανδρο Μυράτ.
Πέρα από τις τακτικές συμφωνικές της συναυλίες, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, πραγματοποιώντας τακτικά παραστάσεις όπερας, μπαλέτου, συνοδεία βωβού κινηματογράφου κλπ Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του μελλοντικού φιλόμουσου κοινού εντάσσεται η έντονη δραστηριότητά της με εκπαιδευτικές συναυλίες.
Ένας από τους βασικούς στόχους της ορχήστρας είναι η προβολή της ελληνικής μουσικής παρακαταθήκης με την παρουσίαση πολλών πρώτων εκτελέσεων πανελληνίως και παγκοσμίως. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προώθηση νέων καλλιτεχνών, πολλοί από τους οποίους σήμερα είναι καταξιωμένοι στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή. Πρωτοπορώντας στον ελληνικό μουσικό χώρο, ηχογραφεί με διεθνούς κύρους δισκογραφικές εταιρείες, όπως η NAXOS, η BIS και η ΕΜΙ.
Στον κατάλογο των Eλλήνων και ξένων αρχιμουσικών και σολίστ που έχουν συμπράξει με την Κ.Ο.Θ. συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός διάσημων προσωπικοτήτων.
Πέρα από τη συχνή και συστηματική παρουσία της σε πόλεις ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, περιοδεύει σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Η διεθνής της παρουσία περιλαμβάνει σημαντικές παρουσίες τα τελευταία χρόνια σε Βαλένθια, Πεκίνο, Πράγα, Φλωρεντία, Πιστόια, Βερολίνο κ.α.
ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
(μόνο με κάρτα ελεύθερης εισόδου)
___________________________________________________________
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, 9.00μ.μ / ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ
Το παγκοσμίου φήμης ορχηστρικό σύνολο Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου (Berliner Symphoniker), δημιουργεί ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα :
Wolfgang Amadeus Mozart: Εισαγωγή από την όπερα Le Nozze di Figaro
Ludwig van Beethoven: Τριπλό κοντσέρτο σε Ντο μείζονα, Έργο 56
Felix Mendelssohn Bartholdy: Συμφωνία Αρ. 4 σε Λα μείζονα, Έργο 90 (“Ιταλική”)
Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου
Η Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου (Berliner Symphoniker) έχει διαμορφώσει το πολιτιστικό τοπίο του Βερολίνου και έχει εμπλουτίσει τη σκηνή της κλασικής μουσικής σε όλο τον κόσμο για περισσότερο από σαράντα χρόνια. Χάρη στη συνεχώς εξελισσόμενη μουσική της παράδοση, τις επιτυχημένες περιοδείες της αλλά και τη διεθνή αναγνώρισή της, η Berliner Symphoniker είναι ένα ορχηστρικό σύνολο παγκοσμίως αναγνωρισμένο.
Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στη Γερμανία και το εξωτερικό και έχει αποκτήσει τη δική της φήμη σε διεθνή φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις σε επιτυχημένες περιοδείες σε Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία αποδεικνύουν την καλλιτεχνική ποιότητα της Ορχήστρας, για την οποία χαίρει ευρείας εκτίμησης τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.
Συντελεστές
Χρίστος Γαλιλαίας Βιολί
Bo-Kyung Hong Βιολοντσέλο
Yoon Soo Rhee Πιάνο
Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου
Yuri Yanko Μουσική Διεύθυνση
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : Κ.Ε.Π.Α ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ο.Μ.Μ.Θ. - 47α ΔΗΜΗΤΡΙΑ/ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ .
ΕΙΣΟΔΟΣ €20 πλατεία και €15 εξώστης
Για πληροφορίες σχετικά με τις δύο συναυλίες (κρατήσεις θέσεων, εισιτήρια, κάρτες ελεύθερης εισόδου) απευθύνεστε στο Χώρο Τεχνών, Π.Μελά & Μπιζανίου,1ος όροφος- γραφείο προγραμματισμού και στο τηλ 2331078120, Νανά Καραγιαννίδου- υπεύθυνη προγραμματισμού και οργάνωσης παραγωγής.
1 Σχόλια
Δεν καταλαβαίνω...Η Βέροια είναι παν βρώμικη γιατί δεν έχει λεφτά για οδοκαθαριστές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη ΔΕΥΒ οι πολύτεκνοι πρέπει να είναι στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας για να έχουν έκπτωση στο νερό. Χωρίς την έκπτωση βέβαια, μαζί με την κυβέρνηση, τους οδηγούνε εκεί.
Όλα αυτά λόγω έλλειψης χρημάτων. Πού τα βρήκε ξαφνικά η δήμαρχος τα χρήματα και κάνει όλες αυτές τις εκδηλώσεις;
Μήπως με δανεισμό με τον οποίο επιβαρύνεται όλος ο δήμος;
Και γιατί δε κάνει άλλη χρήση αυτών των χρημάτων, όπως να διορθώσει τα παραπάνω; Θα το εκτιμούσαμε περισσότερο!
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)