Ναι στις κίτρινες γραμμές, ναι αλλά με επιφυλάξεις για τραπεζοκαθίσματα

Οι κίτρινες γραμμές στα πεζοδρόμια, τα τραπεζοκαθίσματα της Εληάς (πάρκο) και στις πλατείες Πλατάνων, Ωρολογίου και Δημαρχείου καθώς και το πλαίσιο αισθητικών παρεμβάσεων στη λειτουργία κυρίως καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Βέροιας, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν πάνω από 3 ώρες την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε την Παρασκευή (11/5) στη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο.  

Μετά από εκτενή διάλογο, προτάσεις, ενστάσεις, διαφωνίες και συμφωνίες η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε την επανοριοθέτηση των κίτρινων γραμμών στα πεζοδρόμια που θα ορίζουν τον χώρο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων και την συγκρότηση συνεργείου του Δήμου που θα μαζεύει τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα.

Στη συνέχεια η δ/ντρια Περιβάλλοντος Καθαριότητας Πολιτικής Προστασίας Ντιάνα Βαφείδου εισηγήθηκε τους κανόνες που πρέπει να διέπουν τις αισθητικές παρεμβάσεις στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους που αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ακολούθησε η τοποθέτηση της Υπηρεσίας του Δήμου (εισήγηση Επιτροπής) για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες και πάρκα του Δήμου, μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα αστικής ανάπλασης. Σύμφωνα με την εισήγηση, για την Εληά ορίζεται ως χώρος τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων το τμήμα κατά μήκος της όψης του Δημοτικού Περιπτέρου (μπροστά στην πρόσοψη του καφέ-μπαρ και ακριβώς απέναντι).

Πολλές επιφυλάξεις και ερωτήματα εκφράστηκαν από τους περισσότερους των συμβούλων και τους συμμετέχοντες, κυρίως για τη νομιμότητα των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ τονίστηκε ότι σε τέτοια θέματα επωφελούνται συγκεκρμιένα καταστήματα. Την πρώτη του αισθητή παρουσία έκανε και ο νεοσυσταθείς σύλλογος «Ανθρώπινο Δυναμικό της Βέροιας».

Η εισήγηση για την Εληά πέρασε οριακά υπέρ των τραπεζοκαθισμάτων και στις δύο άκρες του δρόμου εντός του πάρκου, το θέμα της Πλατείας Πλατάνων αναβλήθηκε, η εισήγηση για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Πλατεία Ωρολογίου στο τμήμα της πλατείας με πρόσωπο την οδό Κεντρικής καταψηφίστηκε, ενώ για την πλατεία Δημαρχείου με οριακή επίσης πλειοψηφία πέρασε η πρόταση τοποθέτησης τραπεζιών, πίσω από το Δημαρχείο (στην είσοδο του ασανσέρ για το πάρκιγκ) στη λογική ότι μ’ αυτόν τον τρόπο προστατεύεται ο χώρος και θα “αστυνομεύεται” κατά κάποιον τρόπο από τους ιδιώτες επιχειρηματίες. Να σημειωθεί ότι στην σφαιρικότερη ενημέρωση των συμβούλων συνέδραμε και η απόφαση επί των θεμάτων, της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας δια του προέδρου του Σώματος Ηλία Τσαμήτρου.

Στις ψηφοφορίες εξ’ αρχής αρνητικοί στις προτάσεις των εισηγητικών ήταν η κα Κ. Κοστογλίδου και ο κ. Χατζηαθανασίου ενώ για την Εληά θετικά ψήφισαν οι κ.κ. Β. Παπαδόπουλος, Βοργιαζίδης, Λαζαρίδης και Γουναράς και αρνητικά (επιχειρηματολογώντας για την ψήφο τους) οι κ.κ. Δάσκαλος και Μιχαηλίδης και για την πλατεία Δημαρχείου, λευκό οι κ.κ. Γουναράς και Δάσκαλος και θετικά οι κ.κ. Βοργιαζίδης, Παπαδόπουλος, Λαζαρίδης και Μιχαηλίδης.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/5/12, 1:45 μ.μ.

    Όπως τα καφέ και οι ταβέρνες που προσκυνεί σήμερα ο Δήμος Βέροιας, έτσι και τα πορνεία με τα κόκκινα φωτάκια αφήνουν κέρδη και μάλιστα πολλά, ας γεμίσουμε λοιπόν αύριο την πόλη και ειδικά γύρω από τις πλατείες για να έχουμε έσοδα προς το Δήμο, ικανοποιημένους πολίτες και καταπολέμηση της ανεργίας . Αργά ή γρήγορα εκεί θα μας πάνε. Τα νυχτομάγαζα δεν είναι και ότι καλύτερο σε μια κοινωνία. Στην Νάουσα πάντως δεν επέτρεψε ο Δήμος τα πορνεία. Ο Δήμος Βέροιας λέει θα περιφρουρήσει τους χώρους που θα δώσουν στα νυχτομάγαζα. Τι μας λένε οι αστείοι, εδώ 10 περίπτερα δεν μπορούν – δεν θέλουν να βάλουν σε τάξη, θα βάλουν τα καφέ και τις ταβέρνες; Και με τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα που γέμισαν παντού, τι έκαναν μέχρι τώρα; Με το ανείσπρακτο 2% τι έκαναν; Δεν τους βλέπετε οι περισσότεροι όλη μέρα σε αυτά βρίσκονται μήπως εργάζεται και κανένας; Όλη μέρα για καφέ και τσίπουρα. Ζούμε την «χούντα» των νυχτομάγαζων. Έχει ο καιρός γυρίσματα… όλοι οι πολίτες να ξέρουν ότι κάθε μαγαζί με τρείς παραβάσεις σφραγίζεται, έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες στην αστυνομία. Θα πρέπει κάποτε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αφού δεν υπάρχει κανείς άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/5/12, 6:30 μ.μ.

    Πραγματικα ζουμε σε μια ιδιοτυπη χουντα. Κανεις δεν τολμαει να βαλει ενα τελος στην ασυδοσια αυτων των καταστηματων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παράκληση προς τους κυρίους δημοτικούς συμβούλους: Κάντε ένα πείραμα. Πάρτε ένα παιδικό καροτσάκι (δεν θα πω αναπηρικό, γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να κυκλοφορεί με αναπηρικό καρότσι στους δρόμους της Βέροιας) και ξεκινώντας από το Ρολόι επιχειρήστε να διασχίσετε την οδό Μητροπόλεως ως την οδό Ελιάς. Μετρήστε πόσες φορές θα χρειαστεί να ζητήσετε να παραμερίσουν οι θαμώνες των καφέ για να περάσετε. Μετρήστε πόσές φορές θα βρίσετε από μέσα σας ή από έξω σας. Πόσες φορές θα χρειαστεί να κατέβετε στο δρόμο ή να κάνετε σλάλομ ανάμεσα στα τραπεζάκια, στα δέντρα και τις λακούβες. Και αν καταφέρετε να τερματίσετε το ίδιο νηφάλιοι και ήρεμοι όπως όταν ξεκινήσετε, ε, τότε συγχαρητήρια. Δικαιούστε να υποστηρίζετε τα καταστήματα σε βάρος των πολιτών. Σε αντίθετη όμως περίπτωση, ξανασκεφτείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο