Στις 17 Μαΐου λήγει το διδακτικό έτος για τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας, ενώ στις 15 Ιουνίου θα πέσει η αυλαία για τα δημοτικά σχολεία.
Ως γνωστόν οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν τη Δευτέρα, 21 Μαΐου και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α΄) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη, 22 Μαΐου.
Επιπλέον, στις 7 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων, για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Ενώ στις 12 Ιουνίου θα ξεκινήσουν και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά, οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας.
Ενώ στις 12 Ιουνίου θα ξεκινήσουν και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά, οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδα Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας.
6 Σχόλια
Να ξεκουραστούν και οι δασκαλοι/καθηγητές !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχιλλέας Π.
Οι καθηγητές αγαπητέ μου,χωρίς να θέλω να φανώ μίζερη σε καμιά περίπτωση, θα τρέχουν όπως πρέπει στα καθήκοντα τους, κάθε μέρα και πριν τις 7 το πρωί, στα λύκεια γιατί ορίζονται υποχρεωτικά ως επιτηρητές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης στα βαθμολογικά κέντρα ή ως βαθμολογητές και μετά τις εξετάσεις.
Στο ενδιάμεσο, θα δίνουν το παρόν στις εξετάσεις των δικών τους σχολείων ως επιτηρητές ή ως εξεταστές.Κάθε μέρα.
Το δε Ιούνιο, συνεχίζονται οι εξετάσεις στα γυμνάσια και στα λύκεια, ως τα μέσα Ιουνίου.Επίσης οι διορθώσεις δεκάδων γραπτών σε ελάχιστο χρόνο και άλλες εργασίες που δεν τις αναφέρω τώρα.
Οπότε μετά τις εξετάσεις, οι εκπαιδευτικοί μέχρι τέλος Ιουνίου, συνεχίζουν να παραβρίσκονται στο σχολείο τους ακόμη καιόταν στα μέσα Ιουνίου, παύσουν οι υποχρεώσεις τους.
Σε όλο το καλοκαίρι, το σχολείο παραμένει ανοιχτό από εκπαιδευτικούς μια φορά την εβδομάδα.
Επομένως, ας κοιτάξει ο καθένας μας να κάνει τη δουλειά του και ας κοπεί το παραμυθάκι για τους εκπαιδευτικούς και τις υποτιθέμενες τρίμηνες διακοπές τους.
Σε όλο τον κόσμο οι εκπαιδευτικοί έχουν παύση εργασίας.
Επειδη τα προνομια που εξακολουθουν να εχουν οι δασκαλοι κ οι καθηγητες ειναι προκλητικα για τους υπολοιπους εργαζομενους, θα πρεπει απο μονοι τους να προσφερθουν σαν εθελοντες να επανδρωσουν αλλες θεσεις του δημοσιου τομεα κατα την θερινη περιοδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρονόμια; Μπορείς να αναφέρεις μερικά; Για μένα το μόνο προνόμιο που θεωρώ ότι έχω είναι ότι έχω να κάνω με παιδιά, που αναγνωρίζουν και ανταμείβουν τους κόπους μας, που αγαπούν χωρίς υστεροβουλίες, που είναι αυθόρμητα και χωρίς μιζέριες και φθόνο για τον συμπολίτη τους. Κατά τα άλλα; Ψυχική και πνευματική κούραση, διάβασμα και προετοιμασία όλη μέρα, καθήκοντα ψυχολόγου και θηριοδαμαστή ταυτόχρονα... και να έχεις και ορισμένους άσχετους να λένε το κοντό τους και το μακρύ τους (το κλάσικό "κάθεστε 3 μήνες". Είμαστε οι μόνοι που ενδιαφερόμαστε και αγωνιούμε για τα παιδιά σας, κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς υποδομές, ακόμη και χωρίς βιβλία. Αγωνιζόμαστε όχι για τα 700 ευρώ που παίρνουμε, αλλά για χάρη των παιδιών, που τα αγαπάμε σαν δικά μας. Δεν έχουμε ανάγκη το ευχαριστώ σας. Την ανταμοιβή μας την παίρνουμε από τα ίδια τα παιδιά. Και δεν μας αγγίζουν οι ειρωνίες σας γιατί ξέρουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκολουθούν ο αριθμός ημερών διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο συνολικός χρόνος εργασίας σε ώρες σε ετήσια βάση σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσον αφορά τους Έλληνες εκπαιδευτικούς βλέπουμε ότι ως προς το χρόνο εργασίας συνολικά στο σχολείο είναι 1.170 ώρες για το γυμνάσιο και το λύκειο, ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 1.199 για την κατώτερη και 1.166 για την ανώτερη β/θμια εκπαίδευση και για την ΕΕ των 19 είναι 1.133 και 1.108 αντίστοιχα.
Σχετικά με τον αριθμό ημερών διδασκαλίας για την Ελλάδα είναι 158 ημέρες στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Το γεγονός ότι είναι κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (186/184) και της ΕΕ/19 (181) οφείλεται στον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς περισσότερες από 4 εβδομάδες του διδακτικού έτους είναι αφιερωμένες στις εξετάσεις.
Εργάσιμες εβδομάδες για τους μαθητές
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ μέσος όρος των καθαρών εργάσιμων εβδομάδων για τους μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολι-
κού έτους είναι 36 εβδομάδες. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
6
Τις περισσότερες εβδομάδες έχουν η Δανία (41) και η Τσεχία και η Β. Ιρλανδία (40) και τις λιγότερες η Βουλ-
γαρία (26/32). Η Κύπρος και η Γαλλία εμφανίζονται με 31-34 εβδομάδες και η Ελλάδα με 31 εβδομάδες, γιατί
δεν περιλαμβάνονται οι εβδομάδες των εξετάσεων, που ουσιαστικά είναι εργάσιμος χρόνος για τους μαθητές.
Έτσι η Ελλάδα, υπολογίζοντας και αυτές τις εβδομάδες, είναι στο μέσο όρο με 35-36 εργάσιμες εβδομάδες
για τους μαθητές.
Εργάσιμες εβδομάδες για τους εκπαιδευτικούς
Ο μέσος όρος των καθαρών εργάσιμων εβδομάδων για τους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του
σχολικού έτους είναι 38,6
εβδομάδες.
Στην Ελλάδα οι εργάσιμες εβδομάδες για τους εκπαιδευτικούς είναι 39, λίγο πάνω από το μέσο
όρο ΕΕ/27.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, για το 2009 ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ των ετήσιων μεικτών
αποδοχών του αρχικού μισθού των καθηγητών ήταν 29.472 και ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις χώρες
της Ε.Ε./21 ήταν 29.459.
Ο μέσος όρος για τις χώρες του ΟΟΣΑ των ετήσιων μεικτών αποδοχών του τελικού μισθού των καθηγη-
τών ήταν 47.740 και ο αντίστοιχος μέσος όρος για τις χώρες της Ε.Ε./21 ήταν 47.374.
Αντίθετα, για τους Έλληνες καθηγητές ο αρχικός μισθός ήταν 24.541 και ο τελικός 36.230. Έτσι η Ελλάδα
κατατάσσεται στις τελευταίες χώρες (ακολουθούν μόνο Σλοβενία και Σλοβακία).
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)