Πέρα από την μάχη που θα δώσουν τα δύο μεγάλα (ακόμα τουλάχιστον) μεγάλα κόμματα, η αγανάκτηση από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, σίγουρα θα ενισχύσει τα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων. Στην Ημαθία, τα κόμματα που παρουσιάζουν δυναμική και έχουν ενεργότερη παρουσία (έχουν γραφεία, κάνουν εκδηλώσεις κλπ), είναι το ΚΚΕ (κλασσικά και διαχρονικά) και η "Δημοκρατική Συμμαχία" της Ντόρας Μπακογιάννη. Αν τους "έπεφτε" βουλευτική έδρα, ποιος θα μπορούσε να εκλεγεί από αυτά τα δύο κόμματα;
Στο μεν ΚΚΕ, τα πράγματα είναι απλά. Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα και έτσι οι ψήφοι μοιράζονται, χωρίς οι υποψήφιοι να έχουν άμιλλα μεταξύ τους.
Στην ΔΗ.ΣΥ., δεν υπάρχουν ιδιαίτερα γνωστά στελέχη, πλην όμως το κόμμα αποτελείται στην πλειοψηφία του από άτομα που δεν έχουν φθαρεί από την άσκηση εξουσίας. Ως επικρατέστερος για την πρωτιά στον συνδυασμό του θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο πρόεδρος της ΤΟ Ημαθίας, ο βεροιώτης δικηγόρος Παναγιώτης Πασάς, ωστόσο δυνατά θα μπορούσαν να παίξουν και άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Αντώνης Αυγέρος και ο Βασίλης Τζώρτζης.
Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι οι πολιτευτές των μικρότερων κομμάτων, ακόμα και έβγαιναν πρώτοι, δεν είχαν καμία παρουσία στα πολιτικά πράγματα την επομένη των εκλογών (βλέπε την μεγάλη κουβέντα που είχε γίνει για την Σταυρούλα Γιαννούτσου που κατέβηκε με το ΛΑ.Ο.Σ. το 2009, κέρδισε την πρωτιά, αλλά μετά ούτε την είδε, ούτε την άκουσε κανείς στο πολιτικό γίγνεσθαι, παρά μόνο το τελευταίο διάστημα που άρχισε και πάλι οι εκλογολογία).
Στην περίπτωση της ΔΗ.ΣΥ. ωστόσο, επειδή πρόκειται για νέο κόμμα με αρκετά νέα άτομα που έχουν διάθεση να παραμείνουν στα "πράγματα", μάλλον αυτή η κακή πρακτική των "εκλογικών φωτοβολίδων" δεν θα ακολουθηθεί.
0 Σχόλια
Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)